Alaposan lekörözi a mezőnyt kameraszenzorokban a Huawei



|

Kiszivárgott egy kép, amelyen a Huawei azt mutatja meg, hogy kameraszenzorokban még a szintén éllovas Samsungot is jócskán megelőzi.

A mostanában igen felkapott szivárogtató, Ice Universe egy olyan kiszivárgott képet tett közzé, amelyen a Huawei és a Samsung csúcsmobilok kameráit kiszolgáló szenzorok láthatóak. Ezek a diák a Huawei-re jellemzőek, így vélhetően egy jövőbeli prezentációból való a mostani kép is. 

Hirdetés

A képen az látható, hogy a Huawei csúcskészülékei az elmúlt években még fej-fej mellett haladtak a Samsung rivális termékeivel, ha a kameraszenzorokról volt szó. A P20 Pro, a Mate 20 Pro és a P30 Pro azonban nagy előrelépést jelentett, a Mate 30 Pro pedig szintén az lesz. A Huawei az eddig használt 40 megapixeles fő szenzorát egy második 40 megapixeles érzékelővel egészíti ki, miközben a Samsung még kitart a 12 megapixeles szenzor mellett. 

A szakértők rámutattak, hogy lenyűgöző, hogy hardverben milyen előnyre tett szert a Huawei, de fontos megjegyezni, hogy a lemaradást a Samsung behozza szoftveresen.

A vélemények alapján a Huaweinek a kameraszoftver algoritmusain kellene fejlesztenie, a Samsungnak pedig az ezeket kiszolgáló hardvereken. Persze mindenkinek más a véleménye, hogy inkább a jobb hardverben van-e a jövő vagy pedig a szoftveres algoritmusok fejlesztésében. 

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.