Hirdetés

Alaposan meggyötörték a Samsung Galaxy S23 Ultrát, itt az eredmény



|

Papíron többet bír, de az üveg az üveg, és mint mindnyájan tudjuk, mi lesz a vége.

Hirdetés

Február elsején a Samsung végre leleplezte a Galaxy S23-as széria modelljeit, köztük az S23 Ultrával, ami a gyártó idei egyik csúcskészüléket. Pletykákat már hónapokkal ezelőtt is hallottunk azzal kapcsolatban, hogy milyen specifikációval lesz majd elérhető a mobil, a Samsung pedig meg is erősítette a híreszteléseket.

A dél-koreai gyártó a Qualcommal együttműködve egy erősebb Snapdragon 8 Gen 2-t rakott a csúcsmodellbe, amit az eddigi legstrapabíróbb Gorilla Glass véd. De vajon mire elég ez a gyakorlatban?

Hirdetés

A mobil teljesítményéről itt írtunk bővebben, most azonban inkább a külső erejére fordítjuk figyelmünket. Mi nem lennénk képesek ezeket a sokszázezres mobilokat többször leejteni és meggyötörni, de szerencsére az interneten vannak olyanok, akiknek ez nem jelent problémát, szóval most már azt is tudjuk, meddig tartanak ki a Samsung új mobiljai a különféle fizikai hatásokkal szemben.

A PBKreviews videójából kiderült, az S23 Ultrát egyáltalán nem hatja meg a fürdés, 3 perc áztatás után a mobil ugyanúgy funkcionált, mint előtte. A Gorilla Glass Victus 2, ami elől és hátul is védi a mobilt, lazán ellenáll a kulcsoknak és aprónak, amivel a zsebünkben találkozhat, a Mohs-féle keménységi skálán pedig 8-as szinten karcolódik először, a kilencedik fej pedig mélyebben is sérti a felületet. Ez egyébként tényleg jó eredmény, a legtöbb mobil már 6-os szinten megsérül, hetediken pedig mély karcok keletkeznek.

Végül, de nem utolsósorban az ejtésteszt. Amint már fentebb is írtuk, az üveg arról ismeretes, hogy törik, nincs ez másképp ebben az esetben sem. A videó tanúsága szerint az S23 Ultra körülbelül nadrágzseb magasságból már jó eséllyel összetörik, bár a kamerák legalább ellenállóbbnak tűnnek a kidudorodó keretük miatt, a telefon pedig a fizikai sérülések ellenére is működőképes maradt, ami szintén fontos egy esés után.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.