Hirdetés

Míg mindenki más leépít, az Amazon százezer új dolgozót vár



|

A COVID-19 globális terjedése nem csak a világ gazdaságát teszi egyre jobban tönkre, de ezáltal egyre többek munkája is veszélybe kerül. Az Amazonnál azonban pont ugyanezért van szükség több emberre. Sokkal többre.

Hirdetés

Pár hónapja, de talán még néhány hete is sokan csak valami múló pániknak tartották a koronavírust, de azóta a világ országainak legnagyobb része szigorúbbnál szigorúbb intézkedésekkel igyekszik meggátolni a fertőzés továbbterjedését. Ezzel jár egy csomó bolt és egyéb üzlet, vállalkozás ideiglenes bezárása, de a még működő vállalatoknál is sokakat küldenek el azért, mert a csökkenő bevételek miatt nem tudják eltartani a korábbi alkalmazotti bázist.

Hirdetés

Az Amazon vezetője, Jeff Bezos azonban épp arról számolt be a cég belső levelezésén körbeküldött memójában, hogy náluk pont máshogy csapódnak le a járványhelyzet hatásai. Az emberek ugyanis a boltok bezárása, valamint a személyes kontaktus visszafogása miatt egyre nagyobb számban rendelnek online, ezért az Amazonnak pont kezd olyan szintű munka-túltengése lenni, ami már nehezen kezelhető.

Épp ezért egyrészt a milliárdos cégtulajdonos azonnali hatállyal megnövelte minden alkalmazott fizetését, kiemelve, mennyire elhivatott és felelősségteljes munka az, amit végeznek, és a tény, hogy még a vírusveszély közepette is nap mint nap felveszik a munkát a raktárakban és a logisztikai egységekben. Emellett pedig azt is jelezte, hogy 100 ezer új posztra vár jelentkezőket - egy ilyen hatalmas létszámnövelés még normál helyzetben is figyelemre méltó, hát még most, amikor minden más szektorból csak elbocsátásokról érkeznek hírek.

Bezos azt reméli, a mostani felvételi hullám segíthet azoknak, akiknek pont a koronavírus miatti leépítések miatt szűnt meg a munkája. A cégvezető szerint ráadásul nem érdemes azzal számolni, hogy pár héten belül minden visszazökken a rendes kerékvágásba:

"Szomorúan kell elmondanom, hogy a dolgok még tovább fognak romlani világszerte, mielőtt jobbra fordulhatnának"

- írja. A hatalmas felvételi hullám persze főleg az Egyesült Államokban működő raktárakra és egyéb kirendeltségekre érvényes, de mivel az Amazonnak vannak elosztóközpontjai Európában is, esélyesen itt is érezhető majd az intézkedés hatása.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.