Hirdetés

Mostantól egy iPhone is lehet biztonsági kulcs a Google számára



|

A Google Smart Lock app frissítésével az iPhone-ok már fizikai biztonsági kulcsnak számítanak.

Hirdetés

A Google Smart Lock alkalmazásának legutóbbi iOS-es frissítése azt is jelenti, hogy az iPhone készülékek immáron fizikai 2FA biztonsági kulcsként is bevethetőek a Google-szolgáltatásokba való bejelentkezések során a Chrome-ban. Vagyis egy laptopon belépve az egyik szolgáltatásba, a közeli iPhone kaphat értesítést. 

Hirdetés

Ezután fel kell majd oldani a bekapcsolt Bluetooth-szal üzemelő iPhone-t, megnyomni egy hitelesítő gombot, és ezután fejeződik be a laptopon a belépési folyamat. 

Mindez azért is fontos, mert a képlépcsős hitelesítés az egyik legfontosabb dolog, amit tenni lehet az online fiókok védelme érdekében. A felhasználónév + jelszó páros fölött a fizikai biztonsági kulcs sokkal jobb extra védelmi réteg, mint a hat számjegyű kódok. Az androidos mobilok egyébként már bevethetőek voltak ilyen célra, de a funkció így már iOS-en is elérhető. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.