Hirdetés

Átlátszó laptoppal és egy seregnyi új modellel készül a Lenovo



|

A kínai számítógépgyártó hamarosan hivatalosan is prezentálhatja az átlátszó kijelzős ThinkBookot.

Hirdetés

A Gartner elemzőcég januári jelentése alapján az előző év végére a PC-s piac már egyértelműen kilábalóban volt a pandémia utáni gödörből, ami a globális piacvezető Lenovo eredményein is meglátszott, hiszen a gyártó 3,2%-kal növelte az eladásait 2022 azonos időszakához képest, több mint 16 millió számítógépet szállítva le a vásárlóknak.

A kínai cégnek tehát most minden oka megvan az optimizmusra, a lendületet pedig az idei évben is igyekszik megőrizni, ezért a közelgő barcelonai Mobile World Congressre is egy komoly arzenállal érkezik.

Hirdetés

A Windows Report jelentése szerint legalábbis a Lenovo egy látványos koncepciót és több új laptopot is bemutat majd a február 26. és 29. között zajló, elsősorban a mobiltelefonoknak szentelt rendezvényen. Ami a koncepciót illeti, a gyártó egy átlátszó kijelzővel ékeskedő ThinkBookot fog megvillantani, erről pedig néhány rendert is szállított a portál.

Ahogy a képek mutatják, a Lenovo meghökkentő notebookja kávamentes kialakítással léphet színre, és még a fizikai billentyűzettől is megszabadul egy üveglapra vetített megoldás kedvéért. Hogy ez kényelmes lenne-e munka közben, annak kapcsán vannak fenntartásaink, de meg kell hagyni, hogy mutatós az elképzelés. Szintén adja magát a kérdés az átlátszó panel megvalósíthatósága kapcsán, ám ez cseppet sem tűnik lehetetlennek, hiszen már az LG-nél és a Samsungnál is létezik az ehhez szükséges technológia.

A Windows Report továbbá az MWC 2024-en bemutatásra kerülő új Lenovo laptopokról is szerzett egy csokor képet. A rendezvényen elvileg a ThinkBook 14 G4, a T14 Gen 5 Intel- és AMD-alapú kiadásai, a T14S Gen 5, valamint a ThinkPad T16 Gen 3 és a Thinkpad x12 Detachable Gen 2 is a tiszteletét teszi majd.

A legszembetűnőbb változás, hogy a legtöbb új modell kijelzője felett egy enyhén kiálló rész látható, amely a kamerát, a mikrofont és az arcazonosításhoz szükséges szenzorokat rejtheti. A laptopok hardverét, árát és megjelenési dátumát érintő részletek még nem tisztázottak, de a barcelonai expó már nincs messze, így nem kell sokat várni a hivatalos leleplezésre.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.