Hirdetés

Az androidosok vagy az iPhone tulajok ragaszkodnak jobban telefonjukhoz? Itt az eredmény



|

A Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) mobilos kutatása további érdekességeket is feltárt.

Hirdetés

Megdőlni látszik az a vélekedés, hogy főként a gazdagabb réteg vásárol iPhone-t, pedig logikusan gondolkodva ezt a következtetést vonja le egy átlag ember. Azonban egy napokban megjelent részletes statisztika ezt nem támasztja alá, amelynek készítése során azt vizsgálták, hogy milyen hosszú életűek a telefonok használóik szolgálatában.

Annak ellenére, hogy az Amerikai Egyesült Államokban elég kiegyensúléyozott az iPhone-osok és az androidosok tábora, az előbbiek tovább tartják meg készülékeiket az óhatatlanul bekövetkező cseréig. Ez a trend a világjárványideje alatt fordult csak meg ideiglenesen, de annak konszolidációja után visszarendeződött a helyzet.

A részletes jelentés szerint az iPhone tulajdonosok 61 százaléka két évig vagy annál is tovább tartja meg készülékét, szemben az Androidot használók 43 százalékával. Továbbá az iPhone-osok 29 százaléka 3 évig vagy annál is tovább tartotta meg korábbi készülékét, míg ezt az androidosoknak csak 21 százaléka mondhatja el magáról. Más megközelítésben, az iPhone-t használó 10 százaléka cserélte le előző készülékét már egy év után vagy még hamarabb, ugyanez az Androidot használók 21 százalékáról mondható el.

Hirdetés

A feltételezés, miszerint a gazdagabb réteg választja a drágább iPhone-okat, és az androidosok inkább a pénztárcabarát megoldásokat részesítik előnyben csak egy kisebb rétegre vonatkozik tehát. A fennmaradó nagyobb részre a CIRP kutatásának több megfejtése is van. Az iPhone család évente bővül csak új, fejlettebb taggal, miközben az Androidot használó modeleket megállás nélkül ontja magából az ágazat. Sok márka - a Samsung, a Motorola és a Google - évente több új készüléket is piacra dob, így még márkahűség esetén is többször van lehetőség a cserére, mint az iPhone esetében.

Az egyik legvalószínűbb megfejtés azonban valószínűleg még ennél is profánabb: a jó minőségű, tartós hardver és a folyamatosan javított szoftver vonzó lehet azok körében, akiknek ez igazán fontos, és nyilván kényelmesebben tudják tartósan is használni a készüléküket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.