Hirdetés

Az Apple elárulta, miért csak a legújabb okosórákat támogatja a Siri új trükkje



|

Fontos képességgel bővültek az almás okosórák, de sajnos messze nem mindenkinek.

Hirdetés

A cupertinóiak még szeptemberben leplezték le az Apple Watch okosórák aktuális generációját az Apple Watch Series 9 és az Apple Watch Ultra 2 képében, amelyek szolidabb fejlesztéseket hoztak a repertoárba, köztük az Apple S9 chipsettel. A napokban ismét történt némi mozgolódás az almás csuklószámítógépek környékén, hiszen az Apple nemrég tette elérhetővé a watchOS 10.2 operációs rendszer frissítését, ami egy hasznos új funkcióval turbózta fel a hangalapú Siri-asszisztenst, ám sajnos csak és kizárólag a legújabb modellek tulajdonosainak.

Egész pontosan az Egészség alkalmazásban gyűjthető adatok rögzítéséről van szó, amit immáron akár a Sirin keresztül is megtehetünk, ez pedig nemcsak kényelmi szempontból lehet üdvözlendő, hanem a hozzáférhetőséget is javítja. Nem csoda, hogy sokan feltették a kérdést: ha a régebbi okosórákon is van Siri és Egészség app, akkor miért csak a Series 9 és az Ultra 2 támogatják a funkciót?

Hirdetés

Az Apple termékmarketingért felelős igazgatója nemrég a CNET-nek adott interjút, amelyben azzal indokolta a döntést, hogy csak az S9 processzorral szerelt új Watch-modellek elég erősek ahhoz, hogy minimális késleltetési idővel, közvetlenül az eszközön dolgozzák fel az egészséghez kapcsolódó adatok rögzítésére irányuló Siri-parancsokat.

Az utóbbira azért van szükség, mert csak így garantálható, hogy ezek az érzékeny felhasználói adatok biztonságban maradnak. Ezt a beszélgetésben ugyancsak résztvevő Kate Skinner, az Apple adatvédelemért felelős vezetője is megerősítette, aki szerint olyan alapelveket követtek a Siri + Egészség funkció megvalósítása során, mint az adatforgalom minimalizálása és az átláthatóság.

Hogy aztán valóban az S9 chip teljesítménybeli fölénye, vagy az új okosórák vonzóbbá tétele áll-e a Siri Egészség-funkcióinak korlátozása mögött, azt csak az Apple-nél tudják. A vállalat mindenesetre az új processzor bemutatásakor nem adott meg a nyers teljesítménybeli különbségre vonatkozó értékeket, pusztán annyit árulva el, hogy az S9 60%-kal több  tranzisztort tartalmaz az elődmodell S8-nál, míg a GPU 30%-kal, a mesterséges intelligenciás feladatokért felelős Neural Engine-je pedig kétszer gyorsabb.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.