Hirdetés

Az Apple fejese megmagyarázta, miért ér 3500 dollárt a Vision Pro headset



|

Tim Cook nem győzi dicsérni a vállalat új, méregdrága AR/VR termékét.

Hirdetés

Az Apple vegyes valóságra épülő headsete igencsak hosszú utat tett meg, hiszen az éveken át csak a pletykákban felbukkanó Vision Prót még a tavaly nyári WWDC fejlesztői konferencián leplezték le a cupertinóiak, a február 2-i megjelenési dátum nyilvánosságra hozatalára viszont egészen az előző hónapig kellett várnia a közönségnek.

Az almás cégnek sikerült tartania a tervet, így a termék forgalmazása tegnap el is indult az Egyesült Államokban, ahol még a nettó 3500 dolláros, vagyis adók nélkül közel 1,3 millió forintos ár ellenére is megrohanták az előrendelők, több mint 180 ezer példányt kapkodva el belőle. Az Apple fejese, Tim Cook viszont úgy véli, hogy ezen nem is kell csodálkozni.

A 2011-ben elhunyt Steve Jobs helyét átvevő CEO a rajt alkalmából interjút adott a Good Morning America című műsornak, amelyben nem győzte dicsérni a Vision Prót. Cook szerint a már az induláskor több mint egymillió alkalmazást támogató eszköz épp olyan sok felhasználási lehetőséget biztosít, mint egy számítógép, a burkolata alatt pedig egy futurisztikus technológia rejlik.

Hirdetés

"Ez a holnap technológiája, ami már ma elérhető - én így gondolkodom róla. Több mint 5000 szabadalmunk fűződik a termékhez, szóval mindent beleadtunk. Varázslatos, tényleg az. Tudom, hogy sokat használjuk ezt a szót. De valóban varázslatos."

- mondta a vállalat első embere, aki szerint éppen ezért korrekten határozták meg a 3500 dolláros árat, tükrözve az értéket, amit az újdonság képvisel. Cook ennek kapcsán azt mondta, hogy valaki részletekben fizet majd a headsetért, valaki pedig egyszerűen csak megveszi - ő személy szerint több emberrel is beszélt, akik egy összegben ki fogják fizetni.

A CEO arra is kitért, hogy a Vision Próban  rengeteg mesterséges intelligenciás és gépi tanulási technológiát alkalmaztak az élmény tökéletesítésére. Cook továbbá visszautasította azt a kritikát, hogy ez is csak egy újabb kütyü, ami kiszakítja az embereket a valóságból: szerinte a Vision Prót direkt úgy tervezték, hogy a felhasználók lássák egymás szemét, a headset pedig így nem helyettesíti, hanem új lehetőségekkel bővíti ki a valóságot.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.