Hirdetés

Az Indamail is fizetős modellre vált



|

Újabb veterán e-mail szolgáltatás válik fizetőssé.

Hirdetés

A múlt hónapban robbant hír, hogy május 3-tól kezdődően fizetőssé válik a Citromail, a magyar internet hőskorának egyik legnépszerűbb e-mail szolgáltatója. A lépés hátterében egy tulajdonosváltás áll: a Central Médiacsoport tavaly adta el a platformot a norvég Fjordmail Internationalnek, amely prémium modellre épülő e-mail szolgáltatásokat üzemeltet.

Az üzlet keretében az Indamail is a vállalathoz került, ezért a bejelentés kapcsán már előre sejteni lehetett, hogy ez a platform is hasonló sorsra jut, most pedig hivatalosan is megerősítették az átállást.

Hirdetés

A Citromail mintáját követve az Indamail is május 3-tól kezdi a fizetős üzemet, és 2000 forintos havidíjért lehet majd hozzáférni. A modellváltás jegyében március 28-tól teljesen megújul a szolgáltatás, ez viszont egyben a meglévő mobilos alkalmazások törlését is jelenti. Az új Indamail negyedéves vagy éves konstrukcióban kínálja majd az előfizetéseket, az első 3 hónapban 80%-os árkedvezménnyel.

Mindebből valószínűsíthető, hogy a fiókjukat elengedő felhasználókra is ugyanaz a forgatókönyv vár, mint a Citromailnél, ahol április 12-től egy 90 napos türelmi időszak veszi kezdetét. Ennek során még reaktiválhatók a megszűnő címek, így az érintettek hozzáférhetnek a korábbi levelezésükhöz. A türelmi időszak végével viszont teljesen megszűnik ez a lehetőség.

Az Indamail még a 2004 óta elérhető Citromailnél is nagyobb múlttal bír, gyökerei egészen 2002-ig nyúlnak vissza: ekkor indult el a Vipmail, amely 2008-tól kezdődően vette fel az akkori tulajdonos Indamedia portfóliójához jobban passzoló nevet. A Gmail előtti éra népszerű hazai e-mail szolgáltatásainak utolsó ingyenes mohikánja a továbbiakban az 1997 óta elérhető Freemail lesz, amely a Mediaworks égisze alá tartozik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.