Hirdetés

Az okosszemüvegek kiirtják az okostelefonokat



|

A HoloLens megalkotója és a Windows Insider program vezetője szerint hamarosan vége az okostelefonok korának.

Hirdetés

Miközben Gene Munster szerint a kiterjesztett valóságot támogató Apple okosszemüveg népszerűbb lesz az iPhone-oknál, addig Alex Kipman, a HoloLens megalkotója, valamint Dona Sarkar, a Windows Insider program vezetője egyetértenek abban, hogy az AR-alapú okosszemüvegek hamarosan új korszakot nyitnak, az okostelefonoknak pedig leáldozott. 

Hirdetés

Kipman szerint az okostelefonok már most halottak, csak ez emberek ezt még nem tudják. A HoloLens kiterjesztett valóságát mostanában kevert valóságnak hívják, hiszen a valódi világot virtuálissal vegyíti. Kipman azt mondja, hogy a tévéket és az okostelefonokat viselhető, holografikus eszközök váltják fel. 

Sakar hasonlóan vélekedik, szerinte ezek a készülékek minden kijelzős eszközt leváltanak egyszer. Ha az appok, videók, hírek és közösségi oldalak a szemünk elé vetítve jelennek meg, szerinte nem lesz szükségünk más kütyüre. 

Egyesek szerint a Surface Phone akár egy úttörő okosszemüveg is lehet, amellyel a Microsoft ezt a váltást kísérelné meg. Bár a Google Glass nagy bukását látva nehéz elhinni, hogy az okostelefonokat egyszer elfelejtjük, tény, hogy egyre többen nyitnak az AR felé. 

Felmerül persze a kérdés, hogy jó lenne-e egy ilyen készülék és az állandó értesítések, üzenetek nekünk és a mentális egészségünknek? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.