Hirdetés

Bemutatkozott a Sonos első fejhallgatója



|

Minden földi jóval megpakolva támad a Sonos Ace.

Hirdetés

A Santa Barbara-i székhelyű Sonosnak már több mint 20 éves tapasztalata van a prémium minőséget képviselő otthoni és hordozható hangszórókkal, így sokáig rejtély volt, hogy a közkedvelt márka miért marad ki a fül- és fejhallgatók forgalmazásából. Tavaly ősszel viszont fordult a kocka, hiszen a rajongók magától Patrick Spence vezérigazgatótól kapták meg az ígéretet, hogy a 2024-es évben debütálni fog a vállalat első fejhallgatója.

A mai nappal pedig el is érkezett a termék leleplezése, ami végül Sonos Ace néven lépett színre, és minden benne van, amit egy felső kategóriás zajkeltőtől várhatunk, amit persze az árcédula sem hazudtol meg.

Hirdetés

A fekete és fehér színben támadó Sonos Ace mindkét oldalon 40 mm-es dinamikus meghajtókkal löki a ritmusokat, a repertoárjából pedig nem hiányzik a 8 mikrofonra épülő aktív zajszűrés (ANC), a térbeli hangzás és a veszteségmentes formátumok támogatása. A felhasználók kényelmét szolgálva a TV Audio Swap funkció segítségével egyetlen gombnyomással átküldhetjük rá a hangot a Sonos soundbarunkról, míg tévézés közben a TrueCinema technológia gondoskodik a gyártói megfogalmazásban "hiperrealisztikus" élményről.

A Bluetooth 5.4 szabványra épülő csatlakozás visszaigazolására egy LED is helyet kapott a fejhallgatón, az USB-C töltőkábelen keresztül pedig 3 perc alatt akár 3 órára elegendő energiát is belehajthatunk az 1060 mAh kapacitású akkumulátorba. A Sonos ígérete szerint egy teljes feltöltéssel (ez 0%-ról kb. 2 órát vesz igénybe) 30 órányi zenehallgatás is elérhető aktív zajszűrés, vagy a környezeti zajokat kissé jobban átengedő Aware Mode mellett. Az üzemidőt növeli, hogy a fejhallgató érzékeli, amikor levesszük, automatikusan szüneteltetve a lejátszást.

A prémium anyaghasználatnak hála a Sonos Ace csak 312 grammot nyom,  vagyis 72 grammal könnyebb az azonos kategóriában versenyző AirPods Maxnél. A cserélhető fülpárnák memóriahabos bélést kaptak vegán bőr borítással, a manapság elengedhetetlen fenntarthatóság jegyében pedig részben újrahasznosított anyagokból készül a termék. Az Ace forgalmazása világszerte június 5-én indul, hivatalos magyar ár ugyan még nincs, de az EU-s piacon 499 euróért fogják mérni, ami a pillanatnyi árfolyamon 192 ezer forintnak felel meg.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.