Hirdetés

Drága mulatság lesz az MSI Intel-alapú kézikonzolja



|

Merész árazással jön az Intel Core Ultra processzorral szerelt MSI Claw.

Hirdetés

A januári CES 2024 technológiai kiállítás egyik legérdekesebb újdonsága az MSI 7 hüvelykes PC-kézikonzol hibridje, a Claw volt, amely a Steam Deckkel, az ASUS ROG Allyjal és a Lenovo Legion Góval ellentétben nem az AMD, hanem az Intel hardverére épül, Meteor Lake-szériás Intel Core processzorokat és Arc grafikus chipet rejt a burkolat.

A Windows 11 alapú termék technikai részleteit már korábban elárulta a tajvani gyártó, most pedig az árazás is hivatalossá vált, ami arra utal, hogy igencsak bátor emberek dolgoznak az MSI pénzügyi osztályán.

Hirdetés

Az árak az MSI amerikai weboldalán bukkantak fel. Ahogy a lenti képernyőfotó is mutatja, a gép legdrágább, Intel Core Ultra 7-155H CPU-val és 1 TB PCIe SSD tárhellyel szerelt variánsa 800 dollárba kerül, ami 100 dollárral drágább a ROG Ally legerősebb kiadásánál, 50 dollárral az 1 TB-os Lenovo Legion Gónál,  a Steam Deck OLED-re pedig 250 dollárral licitál rá.

Aki valamelyest spórolni szeretne, az választhatja az MSI Claw 699 dolláros alapmodelljét is, amellyel csak Intel Core Ultra 5-135 H processzort kapunk, 512 GB tárhellyel. A jó hír, hogy az LPDDR5-ös memóriából ebbe is ugyanúgy 16 GB-nyi kerül, mint az Ultra 7 CPU-val szerelt 512 GB-os és 1 TB-os verziókba.

Összességében viszont még ez a kiadás is jócskán meghaladja a rivális alapmodellek árazását, így az MSI-nek nagyon oda kell tennie magát a teljesítménnyel és az optimalizálással, ha meg akarja indokolni az extra költséget. A gyártó mindenesetre derűlátó a fogadtatást illetően, mivel egy korábbi interjú alapján máris dolgozik a Claw utódjain, miközben a gép még továbbra sem kapott hivatalos megjelenési dátumot.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.