Hirdetés

Drogozós kérdés miatt tilthatott le egy vele készült interjút Elon Musk



|

Gyorsan véget ért a közösségi platform és Don Lemon partnersége.

Hirdetés

A közösségi média aktuális trendje a videók irányába történő elmozdulás, amit az Elon Musk által birtokolt X (korábban Twitter) is támogat, ezért a szolgáltatás élére kinevezett Linda Yaccarino korábban kijelentette, hogy az egykori mikroblog a jövőben elsősorban a mozgóképes anyagokra szeretne építeni.

E cél elérését célozta, hogy Muskék több ismert személyiséggel is partnerséget kötöttek, akik vállalták, hogy az X-re gyártanak exkluzív műsorokat. Az egyikük volt a korábban 17 éven át a CNN-nek dolgozó Don Lemon, aki a milliárdossal készült interjúval indította volna a The Don Lemon Show-t, ám a platform ura végül az utolsó pillanatban kihátrált az üzletből, állítólag egy "rossz" kérdés miatt.

Hirdetés

Lemon az alább olvasható közleményben és egy videós bejelentkezésben tudatta, hogy Musk mindössze néhány órával az interjú leforgatása után megszakította az együttműködést. A szövegből ugyan nem derül ki a hirtelen szakítás oka, ám az üggyel behatóan foglalkozó Kara Swisher azt írja, a világ leggazdagabb emberét az borította ki, hogy Lemon az állítólagos ketaminfogyasztásáról is megkérdezte.

Ennek előzménye egy januári cikk, ami drogozással vádolta az üzletembert, Musk viszont tagadta a jelentésben foglaltakat, melyek kapcsán a vele szorosan együttműködő NASA is támogató nyilatkozatot tett. A milliárdos most is megszólalt, ám a vonatkozó bejegyzésében nem említette kábítószer-fogyasztásra vonatkozó kérdést, hanem azzal indokolta a szakítást, hogy Lemon a "CNN-t akarta megcsinálni a közösségi médiában", ami szerinte egyszerűen nem működik.

Az eset kapcsán sokan, köztük maga a műsorvezető is Musk szemére vetették, hogy korábban a "szólásszabadság abszolutistájaként" jellemezte magát, most viszont mégis letilt egy vele készült interjút, melynek elkészítésébe előzetesen ő maga egyezett bele. A milliárdos ugyanakkor a posztjában azt írta, hogy Lemon és mások továbbra is építhetnek nézettséget a platformon, illetve maga a közösségi oldal is kiadott egy közleményt arról, hogy a műsorvezető publikálhatja a tartalmait a felületén, csak az üzleti partnerség került megszakításra.

Lemon pedig adásba is küldi az interjút, ám X-exkluzív tartalom helyett a YouTube-on kerül sor a premierre, ahogy a The Don Lemon Show későbbi epizódjai is a Google platformján fognak debütálni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.