Hirdetés

Ebben az országban a leggyorsabb most az internet egy új hálózaton



|

A 3000 kilométer hosszan kiépített hálózaton elérték a másodpercenkénti 1,2 terabites álomhatárt.

Hirdetés

Aki PC-közelben volt már a betárcsázós internet hajnalán, az az elmúlt majd három évtizedben csak kapkodhatta a fejét. Hosszú és rögös út vezetett különböző adatátviteli módokon át a mai internet szolgáltatásokig, de ma már néhol felfoghatatlan sebességről olvashatunk, és egyébként Magyarországon szerencsére az általános sávszélességgel sincs olyan nagy gond. Persze nem nálunk van a világ leggyorsabb internete.

A héten Kínában elindult egy minden korábban elért sebességet megalázó internetszolgáltatás, amelynek  gerinchálózata 3000 kilométer hosszan húzódik Pekingtől Guangzhou-ig, és akár 1,2 terabitnyi adatot képes továbbítani másodpercenként (Tbps).

Habár a kiépített hálózat önmagában sem kis dolog, az ország emellett 3,19 millió 5G-bázissal is büszkélkedhet, amivel szintén lenyomták Amerikát is. Ezzel az 5G lépett az első számú technológiává a vezeték nélküli telefonálásban, korábban az ágazati előrejelzések ezt csak 2025-re prognosztizálták.

Hirdetés

Az Egyesült Államokban mostanra épült ki országszerte az 5G-ként ismert ötödik generációs internet hálózat. Ez jelenleg szintén bámulatos 400 Mbit/s sebességgel kommunikál, de a szakértők szerint ez 2025-re szintén feltornázható 1 Tbps-re. 

A kínai gerinchálózaton futó internet jelenleg nagyjából 6 és fél millió pdf-et, vagy 50 HD minőségű filmet képes egyetlen másodperc alatt továbbítani. Persze elsősorban nem is lakossági használatra szánják. A tervek szerint a hálózat kapacitása az oktatást és a tudományos munkát, az 5G hálózatokat fogja támogatni, valamint az ipari fejlesztéseket szolgálja majd.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.