Hirdetés

Egy darabig nem töltenek majd vezeték nélkül az új iPhone-ok



|

A funkciót csak az iOS 11.1-es frissítés aktiválja, a használatához pedig külön kiegészítőt kell majd vásárolni.

Hirdetés

Az iPhone 7 Plusból okulva tudjuk, hogy egy-egy új funkció érkezése időt vehet igénybe, és lehet, hogy csak később, szoftverfrissítés formájában kapjuk azt meg. Így volt ez a portréfotózással például, amelynek hála bokeh effekttel lehet fotózni. Az ezt lehetővé tevő szoftver csak az iOS 10.1 első bétájával jelent meg, nem az iPhone 7 Plusszal egyszerre. 

Hirdetés

John Gruber értesülései szerint az Apple hasonló stratégiát választott a 2017-es iPhone-ok vezeték nélküli töltéséhez is. Állítólag gond van a funkcióval, ezért az nem lesz eleinte elérhető. Csak később, az iOS 11.1 megjelenésekor aktiválják majd. Az iPhone 8, az iPhone 7S és az iPhone 7S Plus mind iOS 11-gyel jelennek meg. 

Gruber kitért arra is, hogy a vezeték nélküli töltést lehetővé tevő hardvert nem adja oda a dobozban az Apple, így mindegy, hogy ki milyen iPhone-t vásárol majd, extra kiegészítőt kell vennie, ha azt vezeték nélkül szeretné tölteni. 

Korábbi hírek szerint az alkatrészeket a Lite-On szállítja, de mivel az Energousszal is vannak kapcsolatai az Apple-nek, nem elképzelhetetlen, hogy növelik a vezeték nélküli töltés hatótávolságát. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.