Hirdetés

Egykor félmilliárdot ért, most egy lepukkant garzonra sem futná Justin Bieber NFT-jéből



|

Az énekes óriási pénzt bukott a tokenlufi kidurranásán.

Hirdetés

A blokklánc alapú virtuális tárgyak, vagyis az NFT-k (non-fungible token) kereskedelme még 2021-ben lendült fel, olyan őrületet váltva ki a befektetők körében, hogy a tokenláz csúcsán már több milliárd forintért cseréltek gazdát az ilyen digitális csecsebecsék.

Aztán jött globális inflációs krízis és az orosz-ukrán háború, a kedvezőtlen gazdasági környezethez alkalmazkodó tőkések pedig a hagyományosabb befektetési formák felé fordultak, a mélybe taszítva az NFT-k árfolyamát. A nemrég még hatalmas összegekre taksált tokenek így most nagyjából senkinek sem kellenek, aminek az énekes Justin Bieber is a kárvallottja lett.

Hirdetés

A kanadai sztár 2022 januárjában vásárolta meg az akkoriban még felkapottnak számító Bored Ape Yacht Club NFT-sorozat egy darabját, ami a gyakorlatban egy rajzolt képet takar egy majomról. Bieber  1,3 millió dollárt, vagyis közel 450 millió forintot fizetett a képért, ám az a tokenpiac összeomlása miatt novemberre már csak 67 ezer dollárt ért.  A mélyrepülés pedig azóta sem állt meg: ahogy az alábbi Twitter-poszt is felhívta rá a figyelmet, a digitális majom értéke időközben 59,090 dollárra süllyedt.

Ez 20,3 millió forintot jelent, vagyis Bieber még egy szerény garzonlakást sem tudna venni a token eladási árából, miközben másfél éve még egy tágas villa árát fizette ki érte. Az énekes veszteségeit tovább növeli, hogy az első vásárlást követően egy másik Bored Ape-tokent is behúzott, ami további 444 ezer dollárjába került.

Egyelőre nincsenek arra utaló jelek, hogy az NFT-piac valaha is megismételheti a korábbi sikereit, annál is inkább, mivel azok a befektetők, akik nem is olyan régen még látványosan körülrajongták, most a legújabb varázsszó, a mesterséges intelligencia bűvöletében élnek, amely ráadásul jóval több gyakorlati haszonnal kecsegtet, mint a majmos képek adásvétele.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.