Hirdetés

Elhozhatja a 120 fps-sel futó játékokat az Android 15, de még korai lenne örülni



|

Izgalmas funkciót rejt az Android 15 aktuális tesztverziója.

Hirdetés

Az Android 15 várhatóan ősszel esedékes megjelenésétől ugyan még hónapokra vagyunk, de a fejlesztők már február óta gyűrhetik az úgynevezett Developer Beta tesztverziót, aminek néhány hete a második kiadása is napvilágot látott, több izgalmas változtatást is hozva a Google készülő mobil operációs rendszerébe.

A lényegesebb újdonságokról itt írtunk bővebben, a tesztprogram résztvevői viszont azóta is lelkesen gyűrik a platformot, és nemrég sikerült is felfedezni benne egy további funkciót, aminek a játékosok örülhetnek, még ha egyelőre csak nagyon visszafogottan is.

Hirdetés

Elsőként az ismert Android-suttogó, Mishaal Rahman posztolta az X felületén, hogy az Android 15 Developer Beta fejlesztői beállításai között felbukkant egy új kapcsoló, amivel a játékok 60 fps-es képkockasebességének korlátozását írhatjuk felül. Ez azért fontos, mert a legtöbb androidos játék még mindig így fut, miközben a modern telefonok 90 és 120 Hz-es kijelzői elméletben már magasabb megjelenítési sebességet is támogathatnának.

Mielőtt azonban még nagyon megörülnénk, Rahmaan azóta az Android Authority felületén megjelent cikkében a dolog mélyére ásott, és a kódban kutakodva arra jutott, hogy ez a funkció egyelőre csupán azoknál a címeknél működik, ahol a fejlesztők nem korlátozták kimondottan 60 fps-re a futtatást. Márpedig a legtöbb játékra ez jellemző, mivel így biztosítható a stabil és a telefonok erőforrásait is kímélő teljesítmény.

A szerző bevallottan nem kísérletezett sokat a dologgal, de a rövid tesztje alatt mindössze egyetlen játékot sikerült találnia, ami az új kapcsolót aktiválva 120 Hz-en futott a Pixel 8 Próján, mégpedig a Minecraft: Pocket Edition képében. Rahmaan ugyanakkor nem zárja ki, hogy a 60 Hz-es megjelenítési limit felülírása idővel egy felhasználóknak szánt, szélesebb körben is működő Android 15-trükké növi ki magát, amit a Game Dashboardról érhetünk el.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.