Hirdetés

Elkeserítő hírek érkeztek a következő Apple Watch kapcsán



|

Sokaknak okozhat csalódást az almás okosóra 10. generációja.

Hirdetés

A Steve Jobs helyére lépő Tim Cook még 2015 áprilisában leplezte le a nevével fémjelzett korszak eddigi talán legnagyobb dobását, az Apple Watch okosórát, amely fennállása óta a legsikeresebb termék a maga kategóriájában.

A cupertinóiak szeptemberben mutatták be a hordható okoseszköz 9. generációját, így a pletykavonat már rá is fordult a jövőre érkező 10. generációs frissítésre. Korábban sokan pedzegették, hogy a kerek szám miatt egy iPhone X-szerű, jelentős változásokat tartogató modellt kapunk, ám egy friss jelentés szétzúzni látszik e reményeket.

Hirdetés

A szóban forgó beszámoló forrása az a Ming-Chi Kuo, aki a legmegbízhatóbb Apple-suttogók közé tartozik, így érdemes lehet megjegyezni az értesüléseit. Az elemző a saját blogján kürtölte világgá, hogy az Apple Watch Series 10 nem hoz "jelentős innovatív élményeket", egyes pletykákra rácáfolva pedig még a Micro LED kijelzőt sem kapja meg.

Kuo szerint a nagyobb változásokra jóval később kell számítani: a Micro LED-re való átállás csak 2025-ben vagy 2026-ban történhet meg, míg a szintén sokat emlegetett vércukorszint-mérés még 2025-ben sem fut be. Mindez persze nem zárja ki, hogy a 2024-es Apple Watch ne újítson például a dizájn terén, amely ugyancsak egy régóta várt lépés, mivel az almás okosórák - a tavaly óta kapható Ultrát kivéve - kisebb módosításokkal továbbra is a 2015-ös dizájnra épülnek.

Az elemző mindezen túl arra számít, hogy 2023-as eladások 36-38 millió példány körül alakulnak, ami nagyjából 15%-os csökkenést jelent a 2022-es évhez képest. Kuo itt hozzátette, hogy az Apple Watch klasszikusan egy olyan termék, amely egy újrapozicionálást (kommunikációs eszközből egészségügyi- és fitnesz kütyü) követően lett sikeres, ezért ha a kereslet trendje 2024-ben is negatív marad, a cupertinóiak egy újabb stratégiaváltásra kényszerülhetnek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.