Hirdetés

Elon Musk feketelistára rakhatja az Apple termékeit a vállalatainál|

Musk a ChatGPT integrációja miatt lebegtette be az iPhone, az iPad és Mac eszközök betiltását.

Hirdetés

Elon Musk már korábban is sokak tyúkszemére lépett rá megosztó döntéseivel, és az utóbbi egy hét során sem tétlenkedett: egyrészt kiderült, hogy otthagyhatja a Teslát, ha nem kapja meg az 56 milliárdos kompenzációs csomagot, másrészt legálissá tette a pornót a Twitteren/X-en

Musk most ismét kisebb "ámokfutásba" kezdett, ezúttal közvetett módon az Apple-felhasználókat vette célba, méghozzá zsarolásnak is felfogható üzenettel: miután az almás cég bemutatta az új operációs rendszereit, és felvázolta, hogy egy rakás vadonatúj AI-funkcióra számíthatunk, többek között a ChatGPT is a mesterséges intelligenciára épülő megoldásokat erősíti majd, Musk kikelt magából az általa birtokolt közösségi platformon, és kvázi ultimátumot adott az Apple-nek. 

Hirdetés

Napjaink egyik legismertebb embere azzal fenyegetőzött a Twitteren/X-en, hogy kitiltja az Apple készülékeit az általa vezetett vállalatokból, mondván aggályai vannak azzal kapcsolatban, hogy a cupertinóiak és az OpenAI partnersége megvédi-e a felhasználók személyes adatait: 

"Ha az Apple rendszerszinten integrálja az OpenAI-t, akkor az eszközei ki lesznek tiltva a cégeimből. Ez egy elfogadhatatlan biztonsági jogsértés".

Musk nem árulta el, hogy mire alapozza ezt, azt viszont hozzátette egy másik bejegyzésben, hogy a cégek látogatóinak ellenőrizhetik a mobilját, és ha iPhone van náluk, akkor beteszik egy Faraday-kalitkába azt, amely leárnyékolja a készüléket, megszakítva minden kapcsolatot a külvilággal. Mindez azért is különösen érdekes, mert Musk egyike volt az OpenAI társalapítóinak (bár már évek óta nincs köze a céghez), valamint felügyeli az xAI nevű vállalatot is, ami egy AI-chatbotot fejleszt Grok néven.

Az Apple a korábban említett eseményen (ami után Musk is nyilatkozott) hosszasan beszélt az AI-funkciók biztonsági és adatvédelmi aspektusairól is, beleértve a Private Cloud Compute-nak nevezett, az egyéni eszközök és a távoli szerverek közötti kommunikáció kezelésére szolgáló rendszert. A vállalat szerint a ChatGPT felhasználói számára beépített védelemmel van felvértezve, az IP-címüket kitakarják és az OpenAI nem tárolja a kéréseket sem. Az OpenAI hozzátette, hogy "nem tárolják és nem teszik hozzáférhetővé az adatokat az Apple számára, azokat csakis a kérések teljesítésére használják fel, és független szakértők bármikor ellenőrizhetik az adatvédelmet". 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.