Hirdetés

Elon Musk gyereknek adta ki magát a saját közösségi oldalán



|

Egy rágalmazási per világít rá a milliárdos furcsa hobbijára.

Hirdetés

A világ leggazdagabb embereként Elon Musk előszeretettel viszi bíróságra a sérelmeit, most például az általa alapított OpenA-jal pereskedik, amiért a cég szerinte szembefordult a saját alapelveivel,  de korábban például a Microsoftot és a magánrepülőgépét követő diákot is perrel fenyegetett.

A milliárdos azonban olykor alperesi szerepbe is kényszerül, és így van ez most abban a rágalmazási perben is, amit egy 22 éves férfi indított ellene. A zsidó származású Ben Brody ebben azzal vádolja Muskot, hogy a 180 millió követővel rendelkező X-fiókján alaptalanul terjesztette róla, hogy nácinak álcázott szövetségi ügynökként vett részt egy fasiszta tüntetésen. Az eljárás most rávilágított a közösségi oldal tulajdonosának egy furcsa szokására.

Nemrég ugyanis elérhetővé vált Musk tanúvallomásának 108 oldalas leirata, amelyben a mágnás elismerte, hogy "alternatív" profilokról is aktív a korábban Twitternek hívott platformon. Ezek egyikén saját kétéves gyerekének, X AE A-XII-nek álcázta magát.

Hirdetés

A kérdéses fiók az időközben felfüggesztett @ermnmusk, ahol a milliárdos többek között arról posztolt, hogy május 4-én (ez a fia valódi születésnapja) betölti a 3. életévét, hogy szívesen menne night klubokba, egy alkalommal pedig azt kérdezte a követőitől, hogy szeretik-e a japán lányokat.

Musk a tanúvállomásában "tesztfiókként" hivatkozott a profilra, amelyet csak rövid ideig használt, valamint egy másik kamufiókról is említést tett. A még mindig aktív Baby Smurf 14 ezer követővel bír, a milliárdos pedig korábban többek között erről hülyézte le Mark Cuban amerikai üzletembert, illetve a brit közszolgálati médiáról is itt írta, hogy ostobább, mint egy zsák tégla.

A platform birtokosa tehát nemcsak a saját nevén aktív, hanem másodlagos profilokról is szereti szórni a bejegyzéseket, ami már csak azért is lehet furcsa, mert látszólag az elsődleges profilján sem igazán szokta megválogatni a szavait, elég csak arra gondolni, amikor terhes férfiként gúnyolta a pocakos Bill Gatest, vagy amikor párbajra hívta ki Vlagyimir Putyint.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.