Hirdetés

Elon Musk már felkészült a Twitter elleni per elvesztésére



|

Rengeteg Tesla-részvénytől szabadult meg a milliárdos, holott korábban azt ígérte, nem kerül sor újabb eladásra.

Hirdetés

A múlt hónapban Elon Musk kihátrált a Twitter 44 milliárd dolláros felvásárlásából, ami a Tesla-részvényeket is érintette volna, mivel a milliárdos vagyona részben ezekben van lekötve. A papírok egy komoly hányada azonban így is eladásra került, miután Musk nemrég 6,9 milliárd dollár értékben összesen7 924 107 darab TSLA-részvénytől szabadult meg.

A lépésről elsőként a The Verge számolt be, arra is rámutatva, hogy  Musk áprilisban még maga ígérte meg a Twitteren, hogy nem tervez további eladást, miután búcsút intett egy nagyobb adag (8,4 milliárd dollárnyi) papírnak.

A világ leggazdagabb emberét ezért most megkérdezte egy felhasználó, hogy befejezte-e az eladásokat, amire a milliárdos igennel válaszolt, egy füst alatt kifejtve a váratlan tranzakció okát is. Bejegyzésében Musk azt írja, hogy az eladásra azért volt szükség, hogy ne kelljen "vészhelyzeti eladást" eszközölnie, ha a Twitter esetleg megnyeri a füstbe ment üzlet miatt indított pert, s a bíróság a felvásárlás teljesítésére kötelezi őt.

Hirdetés

A Tesla alapítója mindazonáltal úgy fogalmazott, hogy  reményei szerint ez nem valószínű forgatókönyv.

Cikkünk írásakor még nem látni, hogy a Tesla-részvények árfolyama megszenvedte volna a tömeges eladást. Általában véve egyébként nagy kereslet mutatkozik az elektromos autógyártó papírjai iránt, ezért az igazgatótanács néhány napja rábólintott a részvényállomány harmadolására, amit augusztus 25-én hajtanak végre.

Ami pedig Musk és a Twitter csetepatéját illeti, az üzletember nemrég arról beszélt, hogy továbbra is hajlandó lenne a felvásárlás teljesítésére, ha a cég hitelt érdemlően bizonyítaná, hogy valóban annyi kamu profil működik a mikroblogon, amennyiről korábban tájékoztatták. Az ezzel kapcsolatos állítólagos félrevezetés ugyanis Musk fő indoka a szerződésből való kihátrálásra, a jogi szakértők előzetes véleménye alapján azonban nem lesz könnyű dolga, amikor a bíróság előtt is meg kell védenie az álláspontját. A per Delaware államban zajlik majd, és október 17-én veszi kezdetét.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.