Hirdetés

Elszabadult a DPD chatbotja, káromkodott, és szidni kezdte saját cégét



|

Nyilván egy felhasználó keze is benne volt ebben a dologban.

Hirdetés

Egyáltalán nem újdonság, hogy egy szolgáltatás chatbotot használ az felhasználók kérdéseinek megválaszolására. A legtöbb nagyvállalat évek óta próbálja ilyen rendszerekkel csökkenteni a vevőszolgálatra nehezedő terhelést, és ezáltal csökkenteni a költségeket. A mesterséges intelligencia térnyerésével pedig a chatbotok is új lendületet kaptak, hiszen így már nem csak előre kódolt elágazásokon tudják végigvezetni a kérdezőket, hanem ideális esetben akár teljesen kiválthatnak egy hús-vér kollégát.

A DPD Nagy-Britanniában üzemelő divízióját próbálta meg elérni egy felhasználó a napokban, a chatboton azonban nem jutott túl. Emberünk bosszankodás helyett elkezdte feszegetni a mesterséges intelligencia határait, az eredményt pedig meg is osztotta a közösségi médiában, milliók örömére.

Hirdetés

Bár elsőre még visszakozott a bot, idővel csak sikerült rávenni arra, hogy káromkodjon, sőt, a saját cégét is elkezdte szidni, mert az teljesen alkalmatlan, sőt, a bot szerint egyenesen a világ legrosszabb kiszállító cége.

A DPD szóvivője úgy nyilatkozott, hogy már évek óta használják a mesterséges intelligenciát valamilyen fomában a chatbotban, eddig nem volt vele probléma, egy új frissítés azonban zavart okozott a rendszerben, így ezt ki is kapcsolták.

Ha tippelnünk kéne, amit ők mesterséges intelligenciának neveznek, az sokáig jó esetben is csak egy szofisztikáltabb szövegelemző, rengeteg elágazást tartalmazó kód volt. Most, hogy tényleg AI-alapú rendszerre álltak át, a jelek szerint van még hová fejlődniük.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.