Hirdetés

Eltűnik a Netflix néhány tévéről - ezek a készülékek érintettek



|

A vállalat szerint a támogatás megszűnésének hátterében elsősorban a technológiai korlátok állnak.

Hirdetés

Miközben Windowson már elveszített egy fontos funkciót a megújuló Netflix, most néhány régebbi okostévéről is eltűnik a szolgáltatás. A vállalat a bejelentéssel egy időben azt közölte, hogy a "lehető legjobb Netflix-élmény" biztosítására törekszik, utalva ezzel arra, hogy a korosodó készülékek már nem biztos, hogy képesek az optimális streamelési minőség fenntartására, illetve az új, jövőben érkező funkciók támogatására.

A mostani változásban a régebbi Apple TV-k, illetve Sony televíziók érintettek - előbbinél a 2. és 3. generációs készülékekről, míg utóbbinál bizonyos 2014-ben kiadott BRAVIA modellekről van szó. Az Apple TV felhasználók számára a változás július 31. után lép életbe, míg a Sony TV-k tulajdonosai július 24-én vesztik el a Netflixhez való hozzáférésüket.

Hirdetés

Tekintve, hogy az Apple szerint az Apple TV-k első három generációja ma már elavultnak minősül (ami annyit tesz, hogy ezek nem kapnak több szoftverfrissítést vagy támogatást), érthető, hogy a Netflix sem kívánja a továbbiakban életben tartani a szolgáltatását ezeken a készülékeken. A változásban érintett Sony tévék is legalább tízévesek, szóval annyira itt sem meglepő, hogy megszűnik a támogatás.

A Netflix által támogatott készülékek teljes listáját itt találjátok.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.