Hirdetés

Elvesztette az egyik szemét, egy lámpát tett a helyére



|

A sci-fi filmekből ismert kiborgok ihlették meg a látássérült mérnököt.

Hirdetés

A Terminator óta mindenki fejében ott él a kép, miután az élő szövet leégett a fémvázról: megjelent a filmvásznon a tipikus kiborgszem, de a harmadik részben teljesedett csak igazán ki az elképzelt technológia. 

Néhány éve, ahogy az már lenni szokott, a valóság kihívta a fikciót, és a Koreai Egyetem munkatársai kezdetleges robotikus protézisek nyomdokain haladva, látószenzorokkal ellátott műszem megalkotására irányuló projektbe fogtak.

Egy, az Egyesült államokban élő 33 éves mérnök most a saját igényeire kialakított "kiborgszemet" alkotott meg magának.

Hirdetés

Brian Stanley egy gyermekkorában átélt rákos betegség miatt evesztette a bal szemgolyóját. A hiány megoldására orvosi titániumból alkotott magának pótlást, amit ő maga nevezett el kiborg szemnek.

A szakember a szemüregébe helyezhető protézist az esztétikai megoldáson túl paraktikus célokra használja. A világításra is képes eszköz zseblámpaként működik. Tud vele a sötétben közlekedni, illetve olvasni is. A ledes fényforrás akkumulátora akár 20 órás folyamatos használatot is bír, soha nem melegszik túl és az alany orra épp annyi takarást biztosít, hogy találmánya ne zavarja a másik szemét a látásban.

Az eszközből 20  darab készült különféle kivitelben és színben. Stanley már 2 éve "hordja", így minden bizonnyal biztonságos a használata.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.