Hirdetés

Ennek a hackertámadásnak az volt a célja, hogy mindenki kikészüljön és hányingert kapjon? Sikerült!



|

A Kaliforniai Egyetem (UCI) hallgatóinak Discord-szerverei ellen irányuló támadás során olyan képeket kaptak a diákok, amik szó szerint tönkre tették őket.

Hirdetés

Ha kibertámadásokról van szó, a forgatókönyv általában túlterheléses támadásokban, fájlokat zároló zsarolóvírusokban, szerverek feltörésében vagy kifinomult adatlopási trükkökben merül ki, ezúttal viszont egy olyan akció történt, ami egyik klasszikus műfajba sem sorolható be: a hackerek gyomorforgató képekkel terrorizálták az áldozataikat.

A bizarr támadás január 9. és 17. között zajlott, és elsősorban a Kaliforniai Egyetem (UCI) hallgatóinak Discord-szerverei ellen irányult, a tanulók pedig végül maguk fékezték meg az elkövetőket.

A CBS News beszámolója szerint a támadók undorító fotókkal bombázták a szervereket, amelyeken egyebek mellett nekrofília, valamint gyerekek és kutyák bántalmazása volt látható.

Hirdetés

Az akcióval körülbelül 3000 egykori és jelenlegi UCI-hallgatót értek el, akiket mélyen megráztak a látottak, egyeseket kórházban kellett kezelni az eset után.

"Nagyon szemléletes és erőszakos képek voltak. Hallottam, hogy sokan hánytak, sokan sírtak."

- jellemezte a képek hatását a CBS News kérdéseire válaszolva egy diáklány, Alina Kim. A hackerek összesen 30 Discord szervert vettek célba, és 1000 dollár váltságdíjat követeltek a felkavaró képáradat megállításáért. Az egyetemisták azonban nem fizettek, hanem közösségi összefogással létrehoztak egy botot, ami automatikusan blokkolta a beérkező anyagokat.

A hallgatók így végül 400 különböző fiókot nyomoztak le, és egyenként letiltották a hozzáférésüket. Az elkövetők kiléte továbbra is rejtély, de  Kim szerint az egyik fiók egy ismert jobboldali, transzfób csoporthoz tartozott. Az esetről az egyetemi rendőrséget is értesítették, akik remélik, hogy az FBI is foglalkozni fog a támadással. Mint kiderült, a hackerek más egyetemeket is célba vettek, köztük a Washingtoni Állami Egyetemmel és a Dél-Kaliforniai Egyetemmel.

A UCI traumatizált diákjai pszichiátriai kezelést vehetnek igénybe.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.