Hirdetés

Ennél kutyább még sosem volt a Boston Dynamics robotkutyája



|

Amikor épp nem tűzharcban vesz részt, jelmezbe öltözve ropja a világ leghíresebb szintetikus négylábúja.

Hirdetés

A Hyundaihoz tartozó Boston Dynamics 2020 óta forgalmazza a Spot néven futó, négylábú robotját, amelyet elsősorban objektumőrzési, rendvédelmi, katonai és katasztrófaelhárítási célokra szán a cég, a köznyelvben viszont előszeretettel hivatkozunk rá kutyaként, az ember legjobb barátjával való hasonlósága miatt.

Spot legutóbb márciusban került be a nemzetközi hírekbe, amikor az egyik példány három lövést követően "elesett" egy rendőrségi akció során, s talán ezért is érezte most úgy a Boston Dynamics, hogy valami vidámabb tartalomra van szükségünk.

Hirdetés

Ha esetleg lemaradtál volna róla, április 29. volt a tánc világnapja, ebből az alkalomból pedig a robotblöki egy kutyajelmezbe csomagolva ropta, amivel olyan hatást kelt, mintha csak egy Disney- vagy Pixar-meséből lépett volna elő. A Sparklesnek hívott szintetikus négylábú egy normál Spottal került párba, hogy előadjanak egy mérnöki pontossággal szinkronizált koreót.

A látványos mutatványt a Boston Dynamics Choreographer nevű szoftveres eszköze teszi lehetővé. A cég ezt kimondottan a médiában és a szórakoztatóiparban dolgozó szakemberek számára készítette, és arra szolgál, hogy megkönnyítse tetszőleges táncelőadások betáplálását, áthidalva a távolságot a kreatív folyamat és a programozás között. Ennek eredményét korábban több táncolós promóban is láthattuk, például amikor a robotkutya Mick Jagger mozdulatait másolta le.

A későbbiek során pedig akár riszáló embereket is villanthat a cég, a bostoniak ugyanis nemrég egy teljesen új, nehéz fizikai munkákra kifejlesztett humanoid robotot prezentáltak, ami a bemutatkozó videója alapján még Spotnál is mozgékonyabbnak tűnik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.