Hirdetés

Építsd meg az első robotodat a FIRST LEGO League Klubban!



|

Hamarosan indul a FIRST LEGO League Klub, ahol mindenki saját LEGO-robotot építhet.

Hirdetés

Remek programot kínál tavasszal a FIRST LEGO League, a gyerekek szakemberek segítségével ismerhetik meg közelebbről is a robotika és a programozás világát. A LEGO Education által kidolgozott tananyagra épülve indul el most Magyarországon elsőként ez a különleges szakkör, mely során 6-10 éves gyerekek megépíthetik az első LEGO robotjukat. A foglalkozások alatt fejlődik a csoportmunka, a kommunikációs és a problémamegoldó képességük. 

2023. március 6-át követően hetente minden hétfőn 16.30 és 17.30 között várják a jelentkezőket Budapest, a Bartók Béla úti Pagony Kufli termében (1114, Bartók Béla út 5-7). Maguk a foglalkozások egy órásak lesznek, 4000 forintot kell fizetni egy alkalomért.

Hirdetés

Fontos továbbá, hogy a résztvevők hozzanak magukkal egy tabletet, vagy akár egy mobiltelefont, amire előzetesen már le van töltve a robotok programozásához szükséges LEGO Education SPIKE Legacy applikáció. Magát a LEGO Education SPIKE Essential robotot és egy halom LEGO-elemet a foglalkozás biztosítja. Érdemes még kitérni arra is, hogy a foglalkozások különálló blokkoknak tekinthetők, nem épülnek egymásra, így ha a gyerkőc például beteg lesz, és ki kell hagynia egy alkalmat, a következő héten nem lesz lemaradásban - természetesen csak azokért a foglalkozásokért kell fizetni, melyeken tényleg megjelenik a gyermek.

A foglalkozások 3 fős csoportokban zajlanak, egyszerre 12 gyermeket tud fogadni a FIRST LEGO League Klub.

Minden további részlet megtalálható a FIRST LEGO League hivatalos oldalán. Itt található meg az az űrlap is, melynek segítségével jelentkezni lehet a foglalkozásra. A hatodik foglalkozást követően a gyerekek egy FIRST LEGO League Explore szettet kapnak ajándékba, hogy az építést és a programozást otthon is folytathassák.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.