Hirdetés

Érdekel az AI-videogenerálás? Ezt a programot most ingyen kipróbálhatod|

A Dream Machine szöveges utasításra hoz létre akár két perc hosszúságú videót exkluzív minőségben.

Hirdetés

Azoknak az AI-rajongóknak is órákat kellett várniuk a Luma AI új videogenerátorának kipróbálásra, akik már előzetesen értesültek a készülő akcióról. Szerdán tömegesen árasztották el az oldalt a tesztelni szándékozók, ami nem csoda, hiszen a jó nevű AI-vállalat új fejlesztése akár 120 képkocka/másodperc minőségű videók generálását ígéri új termékével.

A Dream Machine legfeljebb 2 perc hosszúságú videót képes létrehozni szöveges utasítás alapján, és az eddig nyilvánosságra hozott eredményei igen meggyőzőek. Barkley Dai, a Luma termék- és növekedési vezetője a cég egy hivatalos csatornáján, szerdán közzétett üzenetében azt nyilatkozta, hogy próbálnak megfelelni a velük szemben támasztott igényeknek, és amint lehet, növelik a kapacitást a szükséges mértékben.

Csütörtök reggelre valóban elkezdett rendeződni az oldal elérhetősége, és az előző napi töredékére esett vissza a szükséges várakozási idő. A startup hirtelen jött sikere annak is betudható, hogy a Luma már a fejlesztés korai fázisában igyekezett neves AI-videokészítőket bevonni a projekt promotálásába.

Hirdetés

Az ő első visszajelzéseik kifejezetten pozitívak voltak. A platform a teszteken képes volt pillanatok alatt szöveges utasítás alapján rövid, 5 másodperces videókat készíteni valóban kiváló minőségben. A felhasználók egy része az OpenAI azonos funkciót betöltő Sora nevű programjához hasonlította az új szoftvert, ami már csak azért is biztató, mert azt tartják jelenleg a videogenerálók legjobbjának.

Természetesen arra nincs lehetőség, hogy a Luma újdonságát korlátlanul használjuk. Ingyenes fiókkal havi 30 felvétel generálására vagyunk jogosultak, de ha hajlandóak vagyunk havonta 499 dollárt (kb. 190 000 forint) szánni a tartalomkészítésére, cserébe akár 2000 videót is készíttethetünk vele minden előfizetett időszakban.

Mivel a piacvezető OpenAI tetemes előnyre tett már szert riválisaival szemben, több fejlesztőcég is hasonló kampányokkal igyekszik ösztönözni a felhasználókat arra, hogy az ő terméküket használják. A sorban a Google Lumiere, a Runway és a Pika után érkező Dream Machine a fejlesztő honlapján próbálható ki.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.