Hirdetés

Európában is ringbe küldi csúcsligás mobiljait a Vivo



|

Mostantól a globális piacra céloz a Vivo, épp akkor, amikor a Galaxy S23 is elrajtol.

Hirdetés

Tavaly novemberben jelentette be a Vivo, hogy három új flagship telefont is készít, amelyek közül a legjobb, az X90 Pro Plus a Qualcomm legjobb processzorával, a Snapdragon 8 Gen 2-vel és őrületes kameratechnológiával érkezik. A széria nemzetközi indulása már itt van a sarkon, a gyártó azonban tisztázta, hogy a legjobb verzió, tehát a Pro Plus a kínai piac privilégiuma marad.

Hirdetés

Mindez azt jelenti, hogy a Pro Plus hiányában a Vivo X90 Pro a sztár, aminek egyértelműen a Sony IMX989-es szenzor a legnagyobb húzóereje. A Vivo állítása szerint ez a legnagyobb megoldás jelenleg az okostelefon-iparban, amivel sok ambiciózus androidos telefont is maga mögé utasít.

A Pro modellt a Vivo X90 követi, ami ugyan név szerint rokon, már nem rendelkezik az előbb említett, piacvezető Sony szenzorral. Ettől függetlenül sok specifikációjuk megegyezik: mindkettő a Mediatek Dimensity 9200-as chipkészletét kapta, továbbá 6,78 hüvelykes, 120 Hz-es AMOLED kijelzővel, 32 MP-es előlapi kamerával és 120 W-os vezetékes töltéssel áll a felhasználók rendelkezésére.

Egyelőre nem tűzött ki pontos dátumot a gyártó, hogy mikor kezdődik a nemzetközi árusítása a két fentebb tárgyalt telefonnak, a The Verge úgy tudja, hogy a Pro kapható lesz az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Spanyolországban, Lengyelországban, Csehországban, Ausztriában, Romániában, Horvátországban, Szlovéniában, Görögországban, Szerbiában, Indiában és néhány délkelet-ázsiai országban.

Furcsa mód a sima X90-es elképzelhető, hogy kizárólag Indiában és más ázsiai országokban kerül a boltok polcaira, tehát az amerikai és a magyar vásárlók is legfeljebb külföldről juthatnak majd hozzá a készülékekhez.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.