Hirdetés

Extrém körülmények között tesztelték a ROG Phone 5 strapabírását



|

Persze azért nem fog az első szellőtől ripityára törni a telefon, de azért nem is lehetetlen alaposan meggyötörni.

Hirdetés

Az új Snapdragon processzorral, 16GB rammal és dupla 3000mAh akkumulátorral szerelt Asus ROG Phone 5 specifikációja már egészen zavarba ejtő. Egy ilyen készülékkel a zsebünkben sem az üzemidőre, sem pedig a teljesítményre nem lesz gondunk, azonban mindennek megvan az ára.

A maga 300 ezer forintos árcédulájával egyértelműen a prémium telefonok közé tartozik a ROG 5, itt pedig már elvárja a vásárló, hogy a telefon, amit vesz, ne csak gyors és jól felszerelt, hanem strapabíró is legyen. Az Asus készülékéről joggal gondolhatnánk, hogy igazi túlélő, hisz méretes testbe bújt, ez azonban nem teljesen fedi a valóságot.

Hirdetés

Ugyan a kijelző üvege a most legmodernebb Gorilla Glass Victus, egy igazán strapabíró felület, ugyan ez nem mondható el a telefon minden részéről. Aki sokat néz tech videókat a Youtube-on, minden bizonnyal belefutott már a JerryRigEverything csatornába, ahol minden jelentős telefonnak van egy ellenállási tesztje.

A ROG 5 sem maradhatott ki a sorból, Zack pedig komolyan neki is esett a készüléknek. Ugyan a kijelző, amint azt már korábban előrevetítettük, jól bírja a megpróbáltatásokat, a telefon teste azonban hamar megadja magát, mikor a strapabírásáról van szó.

Amint a videóban jól látszik, az első hajlítási próbánál máris megtörik a telefon az antennavonalak mentén, ettől viszont még működőképes maradt, csak a haptic motor adta meg magát. Második nekifutásra már súlyosabbak a tünetek, a Gorilla Glass Victus keresztbe törik, és ugyan az üveg csak minimálisan sérült, az alatta lévő kijelző megadta magát. A harmadik támadás alkalmával újabb gyenge pont bukik ki, az USB-C port környéke is sérülékenynek bizonyult, mellette pedig a hátsó üveg is szilánkosra törik.

Ugyan a videót megnézve és az utóbbi írást olvasva félelmetesen hangozhat, természetesen előírt használat mellett az Asus ROG 5 sem sérülékenyebb, mint bármilyen okostelefon. Mindössze arra kell figyelnünk, hogy ne legyen a farzsebünkbe, mikor leülünk valahova.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.