Hirdetés

Ez a mobilgyártó legyőzte az Apple-t és a Samsungot, és a világ legnagyobbja lett



|

Van egy gyártó, amely most először több okostelefont adott el, mint maga az Apple vagy a Samsung.

Hirdetés

Az Apple látszólag legyőzte a Samsungot 2017 utolsó negyedévében, hiszen míg az almás vállalat 77,3 millió iPhone-t adott el a negyedik negyedév során, addig a Samsung 74,4 milliót. 

Hirdetés

Persze a tiszta nyereséget nézve az Apple mindent visz, egy készüléken ugyanis több mint 200 dollár a haszna, míg a Samsungnak nagyjából 30 dollár. Ami viszont az eladásokat illeti, az elmúlt évben a Huawei egyre nagyobb fenyegetést jelentett a két óriásra. 

Most először egy cég meg is előzte az Apple-t és a Samsungot az eladások terén, és a világ legnagyobb okostelefon-gyártójává vált. Ez viszont nem a Huawei lett, hanem a kínai BBK Group. Az óriás alá tartozik több márka is, például az Oppo, a Vivo és a OnePlus. Ezek a készülékek összesítésben nagyobb darabszámot hoztak, mint az Apple vagy a Samsung eredménye - mondja a Counterpoint Research elemzőcég. 

A BBK tavaly a második helyért küzdött, az utolsó 3 hónapban azonban a legnagyobbá vált. Még kedvezőbb hír az óriás számára, hogy a márkái ott vannak a top 5-ben akkor is, ha a nyereséget vizsgáljuk. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.