Hirdetés

Ezeket az újításokat hozza az Android 13



|

A Google I/O során természetesen az Android 13 is előkerült, ami még inkább testreszabható és még okosabb lesz, mint elődei.

Hirdetés

Ugyan egészen változó, hogy az androidos felhasználók közül ki mikor kapja meg az egyes frissítéseket (ha megkapja egyáltalán), a Google évről évre bejelenti az operációs rendszer újabb változatát, ami a Google Pixel telefonokat veszi birtokba először, és utána terjeszkedik más gyártók készülékeire. Idén sincs ez másképp, a Google I/O konferencia során egyebek mellett az Android 13 újításairól is szó esett.

Az egyértelműen látszik, hogy a Google igyekszik felzárkózni az Apple-höz, és számos olyan funkciót elhoz az androidosok számára, ami az iOS-esek életét egy ideje már problémamentesebbé teszi.

Hirdetés

A rendszer egy "többeszközös jövő" képét szem előtt tartva formálódik, nagyobb rugalmasságot kínál a felhasználóknak, akiknek lehetősége nyílik, hogy alkalmazásonként változtassák meg a nyelvet. A Google Walletben a felhasználók - azokban az országokban, ahol ezt a kormány is engedi - digitálisan tárolhatják majd jogosítványukat és egyéb azonosító okmányaikat, jegyeket, belépőket és tagsági kártyákat, amiket aztán NFC vagy QR-kód segítségével megoszthatnak eszközök között.

A Google átdolgozta az Android tabletes változatát is, ami jobban kihasználja a nagyobb képernyőt, legördülő menük segítségével. Emellett jobban fogunk tudni több, egymás mellett futó alkalmazásban dolgozni (például simán behúzhatunk egy képet egy e-mailbe). A cég 20 saját alkalmazása kap majd frissítést, amitől jobb lesz a tabletes felhasználói élmény, de a TikTok és a Facebook is frissülni fog.

Ami a különböző eszközök együttműködését illeti, telefonok és táblagépek között könnyedén copypaste-elhetünk majd szövegeket és tartalmakat, ChromeOS-es eszközökről is küldhetünk SMS-eket, a Fast Pair segítségével pedig gyorsan, egyszerűen párosíthatunk eszközöket. A Wear OS ugyancsak fejlődni fog, több alkalmazás támogatására számíthatunk, illetve számos külső eszköz párosítása válik egyszerűbbé.

A béta még ma elérhetővé válik. A Google reméli, hogy az RCS üzenetküldést is egyre többen fogják alkalmazni a nagyobb biztonság és a jobb titkosítás érdekében.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.