Hirdetés

Ezekkel a mobilokkal lépnek színre a Nokia gyártójának saját márkás ajánlatai



|

Kiszivárgott információk mesélnek a HMD Pulse-ról és a Pulse Próról.

Hirdetés

Az előzetes pletykákat követően a februárban megrendezésre került Mobile World Congress 2024-en vált hivatalossá, hogy a magát a legnagyobb európai mobilgyártóként meghatározó HMD Global a jövőben nemcsak Nokia márkanéven fog telefonokat forgalmazni, hanem a saját brandjét is bevezeti a piacra, "megfizethető, gyönyörű, trendi és otthon javítható" készülékeket ígérve a vásárlóknak.

A finn cég rögtön két új szériát is bejelentett júliusi debütálással, amelyek a várakozások szerint Legend és Pulse néven fognak futni, és egyaránt három-három modellből - alap, Plus és Pro - állnak majd. Most úgy néz ki, hogy a Pulse esetében a normál és a Pro kivitel is idő előtt nyilvánosságra kerülhetett.

Hirdetés

Az évek óta aktív szivárogtató, a Steve H. McFly néven is ismert OnLeaks ugyanis két különálló hírportálon keresztül mindkét HMD-ről megosztott egy-egy adag gyári minőségű rendert és a lényegesebb specifikációkat, amelyek a forrás múltját tekintve még igazak is lehetnek. Az alapmodell HMD Pulse-t illetően a MySmartPrice lett OnLeaks partnere, melynek beszámolója alapján ez egy 6,56 hüvelykes HD+ IPS kijelzővel érkező mobil lesz, lyukkamerás előlapi kialakítással.

A belépő ajánlatot egy közelebbről nem megnevezett, nyolcmagos processzor hajthatja, a fő kamerája pedig mindössze 13 megapixel lesz, ami valamiféle AI funkciókat is tartogatni fog. A HMD Pulse fekete, kék és pink színben támad, a MySmartPrice cikke szerint pedig Indiában hamarosan elérhetővé is teszi a gyártó.

A 91Mobiles által közölt értesülésekből kiindulva a Pulse Pro esetében szintén egy 6,56 hüvelykes IPS kijelzővel számolhatunk 90 Hz-es képfrissítéssel, míg a burkolat alatt egy Unisoc T606-os processzor dolgozik legalább 6 GB memóriával és 128 GB belső tárhellyel. Amit kimondottan érdekesnek találunk, hogy elvileg ez a magasabbra pozicionált modell, a kiszivárgott render alapján mégis vastagabb az alsó kávája a Pulse-on láthatónál.

Kamerás fronton itt egy 50 MP-es elsődleges és egy 2 MP-es mélységérzékelő szenzorról szól a fáma, a szelfifüggők örömére pedig még az előlapi képalkotó is 50 MP-es felbontást kaphat. OnLeaks emellett tudni véli, hogy a HMD Pulse Prót egy 5000 mAh-s akkuval, IP52-es (fröccsenő víz elleni) védelemmel és 3,5 mm-es jack csatlakozóval látják el. Hiába tehát a Pro megjelölés, ez a készülék sem lesz egy minden földi jóval felszerelt erőgép, cserébe viszont mindössze 179 eurót, vagyis kb. 70 ezer forintot kérhetnek érte.

Feltéve, hogy a OnLeaks nem téved, már csak a kérdés, hogy vajon milyen lesz a szintén pletykált Pulse Plus modell. Mindeközben pedig a HMD Global a butatelefonok piacán sem teszi le a lantot, ahol az MWC 2024-en egy Barbie-telefont is beígért a cég, valamint a Heinekennel közösen egy különleges retro mobilt is készített, ami kimondottan unalmasként hirdeti magát.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.