Hirdetés

Feltörhették a Neptunt, több hazai egyetem tanulói is trágár üzeneteket kaptak



|

Feltörték a Neptun tanulmányi rendszert, több hazai egyetem tanulói is trágár üzeneteket kapnak.

Hirdetés

Még csak néhány hónap telt el azóta, hogy egy rossz beállítás miatt mindenféle receptek és egyéb, humorosnak szánt üzenetek kezdtek keringeni a Neptunon, most pedig ismét gond van a hazai felsőoktatást kiszolgáló adminisztrációs platformmal, miután valaki, vagy valakik feltörték a rendszert.

Elsőként a Telex szerkesztősége számolt be róla, hogy az ELTE, az Óbudai Egyetem és a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatói is "furcsa, esetenként trágár üzeneteket" kapnak a Neptunban, amelyeket a szerző az újság nevében fogalmazott meg.

Hirdetés

A lap szerint a Corvinus Egyetem erre levélben is felhívta erre a hallgatók figyelmét, amelyben azt írják, hogy egy tanuló fiókját érte külső támadás, és ezért most mások is megkapják a "hamis üzeneteket". Az ELTE eközben egy közleményt adott ki arról, hogy a Neptun leállítása mellett döntöttek:

"Az Eötvös Loránd Tudományegyetem értesíti hallgatóit, hogy az április 26-án az esti órákban történt, több hazai egyetemet is érintő informatikai incidens miatt az ELTE a Neptun rendszer ideiglenes leállításáról döntött."

- áll a hivatalos tájékoztatóban. Az intézmény megkezdte az eset kivizsgálását, a hallgatókat pedig arra kérik, hogy semmiképpen se válaszoljanak a rendszeren belül érkező hamis üzenetekre. Cikkünk írásáig maga a Neptun nem reagált a történtekre, a Telex viszont azt írja, hogy egy iskola visszajelzése alapján az elmúlt napokban a közoktatást kiszolgáló KRÉTA rendszerben is hasonló, az újság nevével visszaélő levelek bukkantak fel.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.