Hirdetés

Fénysebességgel, felügyelet nélkül is képes tanulni a mesterséges intelligencia



|

Érdekes felfedezést tettek a mesterséges intelligencia fejlesztésével foglalkozó kutatók az AI-alapú gépekkel kapcsolatban.

Hirdetés

Jó ideje a tudósok úgy vélik, hogy a mesterséges intelligencia fejlesztésére a legjobb mód a neurális hálózatok és a gépi tanulás használata. Így próbálják az emberi agy képességeit lemásolni egyes feladatkörökben. A cél az, hogy megtanítsa magának az AI felügyelet nélkül a feladatokat. Most azonban olyan új megközelítést találtak ki, amelynél a neurális hálózatok számításait fény segítségével végzik el, nem elektromosság segítségével. 

Hirdetés

Mindez a neurális hálózatok sebességét és hatékonyságát is új szintre emelheti, komplexebb megoldásokat is lehetővé téve. A George Washington Egyetem kutatói szerint a TPU-kban a fotonok használata segíthet eltörölni a korlátokat, és erősebb, hatékonyabb AI-t létrehozni. 

A fotonikus TPU párhuzamosan tudja tárolni és feldolgozni az adatokat, hatékonyabb optikai memória-olvasást és -írást garantál. Az effajta processzorok hatalmas mennyiségű energiát takaríthatnak meg, miközben javítják a válaszidők és csökkentik az adatközpontok forgalmát. Az elektromos TPU-hoz képest a fotonikus TPU kétszer-háromszor jobban teljesít. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.