Hirdetés

Figyelem, már csak ma menthetők meg a törlésre ítélt Google-fiókok



|

Küszöbön a tisztogatás, ez az utolsó nap a porosodó Google-fiókok megtartására.

Hirdetés

Egy májusi közleményben a Google hónapokkal előre beharangozta, hogy az év végén törlésre kerülnek azok a Google-fiókok, amelyekre legalább két éve nem jelentkezett be a tulajdonosuk, az azokhoz kapcsolódó Gmail- és Google Drive-profilokat is pusztulásra ítélve. A keresőóriás a nyár során e-mailben is igyekezett felhívni erre az érintettek figyelmét, ám ez meglehetősen félreérthetőre sikeredett, így sokan lehetnek, akik megfeledkeztek a dologról, vagyis nem árthat felfrissíteni az emlékeinket.

A törlés december 1-én, vagyis holnap lép érvénybe, a fiókok megmentéséhez viszont csak egy bejelentkezést kell végrehajtani, amivel újraindul a számláló, újabb kétévnyi haladékot biztosítva. Fontos ugyanakkor, hogy a Google Fotók-tárhelyre ez nem vonatkozik, így ott külön is be kell jelentkezni, ha akadnak megmentendő képeink.

Hirdetés

Annyi engedmény van a dologban, hogy a törlést fokozatosan hajtják végre, az első körben csak azokat a fiókokat gyomlálva ki, amelyekkel semmit sem kezdtek a tulajdonosok a létrehozásuk után. Kivételt képeznek továbbá a videós tartalmakkal bíró YouTube-csatornákkal összekapcsolt fiókok is, ezekre ugyanis a régi feltöltések megőrzése érdekében nem vonatkozik az akció.

A Google egyébként hivatalosan biztonsági okokkal indokolta a tömeges tisztogatást, a keresőóriás szerint ugyanis a parlagon heverő fiókok könnyebben kerülhetnek illetéktelen kezekbe, mindenféle visszaélések előtt nyitva meg az utat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.