Hirdetés

Fontos új frissítést kapnak a Samsung okosórái|

Az újdonságok még az idén elérhetővé válnak a Galaxy Watch órákon.

Hirdetés

A Samsung bemutatta a One UI 5 Watch szoftvert, amely továbbfejlesztett alvásfunkcióival még hatékonyabban támogatja a megfelelő alvási rutin kialakítását, és új távlatokat nyit az egészségünkre is jótékony hatással bíró éjszakai pihenés terén.

A szoftver várhatóan még idén elérhető lesz a Galaxy Watch okosórákon, hogy a hatékonyabb támogatást nyújtson felhasználói számára.

Hirdetés

"A Samsung elkötelezett amellett, hogy a felhasználókat támogassa az egészségük megőrzésében, valamint segítse őket a kívánt jólléti állapot elérésében. Hiszünk abban, hogy mindennek az egyik alapja a pihentető alvás. Az új One UI 5 Watch szoftver újabb példája annak, hogyan támogatjuk felhasználóinkat a megfelelő alvási rutin kialakításában, hogy a mindennapokat valóban feltöltődve kezdhessék"

- mondta Hon Pak, a Samsung Electronics mobilkommunikációs üzletág digitális egészségügyi csapatának alelnöke és vezetője.

A One UI 5 Watch szoftver fejlesztése során a Samsung három fő szempontot határozott meg a pihentetőbb alvási rutin kialakításához: az egyéni alvásminták elemzése, az egészséges szokások kialakítása, valamint az alvásbarát környezet megteremtése mind fontos pillérjei ennek a funkciónak.


Az új Alvásfigyelő (Sleep Insights) pontszámokat rendel az alvás minőségéhez, így alkotva részletesebb képet az előző éjszakai pihenésről, a felhasználók ezen felül informálódhatnak az alvásfázisokról, a horkolással eltöltött időről, vagy a véroxigénszintjük változásairól. A nyolc különböző alvástípust magában foglaló Alvástréning pedig mostantól közvetlenül lesz elérhető a Galaxy Watch okosórán és a párosított Galaxy okostelefonon keresztül is, így a felhasználók könnyebben követhetik nyomon az alvási szokásaikat.

A kényelmes környezet megteremtése szintén fontos szempont az alvásminőség kérdését illetően, hiszen még a legapróbb zavaró tényezők is nagyban befolyásolhatják a pihenés minőségét. A Samsung ezért fokozta a Galaxy Watch és a csatlakoztatott eszközök összekapcsolhatóságának lehetőségeit. Amint a Galaxy Watch okosóra érzékeli, hogy a felhasználó elaludt, a SmartThings felkínálja, hogy a csatlakoztatott eszközöket kikapcsolja, ezáltal pedig még kedvezőbb környezetet biztosítson a pihenéshez. Az alvó üzemmód szempillantás alatt elnémítja az értesítéseket, valamint elsötétíti az okostelefon és az okosóra kijelzőjét. A One UI 5 Watch továbbfejlesztette ezt a funkciót azzal, hogy zöld LED-fény helyett infravörös érzékelővel zárja ki a többi zavaró tényezőt.

Kibővülnek a Galaxy Watch testreszabott futófunkciói is, így már nemcsak a valós idejű Futáselemzés és a személyre szabott, intervallumos edzésprogram érhető el, hanem a személyre szabott Szívritmuszóna is. Ez az új funkció kielemzi a felhasználó egyéni fizikai képességeit, és ehhez mérten öt intenzitási szintet állít be az edzéshez: bemelegítés, zsírégetés, kardió, intenzív edzés, és maximális teljesítmény. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyéni képességeik alapján határozzák meg céljaikat, a zsírégetéstől a nagyobb terhelésű kardió edzésekig.

A szabadtéri tevékenységek hódolói további előnyökre számíthatnak a Galaxy Watch Pro okosóra használata során, például a továbbfejlesztett Route Workout mostantól nemcsak a túra- és kerékpárutakat veszi számításba, de támogatja a gyalogos- és futóútvonalakat is. A Galaxy Watch Pro felhasználók közvetlenül is hozzáférhetnek a GPX fájl adatbázishoz, amely alapján új, ajánlott útvonalakat kaphatnak a helyszín, az idő, valamint a forgalom alapján.

Az egészség és a jóllét szempontjából a biztonság is elengedhetetlen: a One UI 5 Watch szoftver ezért továbbfejlesztett funkciókat kínál a lelki nyugalom megteremtése érdekében. Az SOS funkciónak köszönhetően a felhasználók közvetlenül kommunikálhatnak a segélyhívás során értesített felekkel, részletes információkat küldve a tartózkodási helyükről. A funkció továbbá azonnali hozzáférést biztosít a viselő orvosi adataihoz, amint az aktiválódik. Az Esésérzékelés alapértelmezett funkcióként érhető majd el az idősebb felhasználók számára, hogy segítsen csökkenteni a hasonló veszélyhelyzetek kockázatát.

A One UI 5 Watch szoftver először a Galaxy Watch sorozat meghatározott modelljein lesz elérhető 2023 folyamán, az évben további frissítések bejelentése várható.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.