Hirdetés

Mindenki arcmaszk után kutat a Google keresőjén



|

A koronavírus hatásai miatt mindenkinek védőmaszk kell. Az arcmaszk kifejezésre még sosem kerestek rá ennyien a Google keresőjében.

Hirdetés

A világ egyre több pontján okoz gondokat a koronavírus, amelynek mostanra a szimbóluma lett az arcmaszk. A védőmaszkokból sok helyen már rég hiány van, a szakértők pedig arra figyelmeztetnek, hogy a másodlagos gócpontok miatt rengeteg országban pöröghet fel a vírus terjedése hamarosan. Az amerikaiak is kezdenek készülni minderre, amit a Google-kereséseik is tükröznek. A Google Trendek szerint februárban rekordot döntött az arcmaszkokra vonatkozó keresések mennyisége. 

Hirdetés

A WHO adatai szerint világszerte több mint 80 000 embert fertőzött meg a koronavírus, és több mint 2600 halált eredményezett, de reményt adhat, hogy a gyógyultak száma 20 ezer felett van. Az elmúlt 5 évben bár mindig egyre több keresés érkezett az arcmaszkra, alapvetően stabil volt ennek trendje. Januárban azonban óriási mértékben megugrott ezen keresések száma, és a rekordértékek után is tovább emelkedik. 

Az arcmaszkok eladásai értelemszerűen emelkednek, a kereslet az egekben, az Amazon pedig próbálja megállítani a beszállítók áremeléseit, miközben a kórházakban is hiány van már, Amerikában is. A szakértők szerint hiába lett a járvány szimbóluma az arcmaszk, az közel sem biztosít olyan védelmet, mint a viselők remélik. A szakemberek szerint többre megyünk a gyakori kézmosással, mivel a maszk alatt az emberek amúgy is megérintenék a szájukat és orrukat, illetve szemüveg nélkül a szemeik is támadási felületet jelentenek. Sajnos minderről ritkán és kevés helyen nyújtanak megfelelő tájékoztatást. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.