Hirdetés

Ha tényleg olvashatatlan betűtípust szeretnél, a Scopin’ Sans tökéletes választás



|

A rengeteg nagyon jól és kevésbé olvasható betűtípus mellé most érkezett egy új, ami garantáltan kifog rajtad. Is.

Hirdetés

A Windows és más operációs rendszerek, valamint a szoftverek a szövegek megjelenítéséhez betűkészleteket használnak. Az egyik legnépszerűbb készlet a Helvetica, de a Google-nek hála rengetegen használják a Roboto fontot, valamint a Sans különféle változatai is igen elterjedtek.

A betűstílusok szépsége, hogy egy-egy karakter megjelenése bármilyen lehet - ezt használja ki például a Symbols betűtípus, amely segítségével különleges karakterek, jelek tűnhetnek fel a képernyőn. Most viszont valakinek nagyon elgurult a gyógyszere, mert egy hirtelen ötlettől vezérelve megalkotta a Scopin' Sans betűtípust, amelynél a betűket egy oszcilloszkópon megjelenő kép reprezentálja.

Természetesen nem véletlenszerűen: mindent betűhöz a saját képe tartozik, az a kép, amit az oszcilloszkóp akkor ad ki, ha az adott karaktert soros porton átküldjük neki.

Hirdetés

Amint a lenti képes is látszik, a szöveg szinte teljesen olvashatatlan, és ez még akkor is igaz, ha minden betű felépítése "szabványos", amennyiben start bitből, magából a karakterből és egy stop bitből áll.

Egyébként nyilván meg lehet tanulni a karaktereket, de egy mondat esetén már az is nagy kihívás lesz, hogy azt megállapítsd, hogy összesen hány szó alkotja azt. A Scopin' Sanst fejlesztője a "hardveres" embereknek ajánlja.

Ha szeretnél kicsit szórakozni a betűtípussal, akkor azt megteheted itt, magát a betűkészletet pedig - háromféle változatban - innen töltheted le.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.