Hirdetés

Hamarosan minden eszköz képes lesz a gépi tanulásra



|

Az ARM a Project Trillium keretében két olyan processzort is bemutatott, amelyeknek hála az eszközök (mobilok, autók, kamerák, hangszórók) önmagukban is alkalmasak lesznek a gépi tanulásra.

Hirdetés

Az ARM a Project Trillium keretében két új processzort, pontosabban processzorkategóriát is bemutatott. Ezeknek a lényege az, hogy elhozzák a gépi tanulást az alacsony fogyasztású eszközökre is, méghozzá úgy, hogy azoknak ne kelljen állandóan egy felhőalapú szerverrel kommunikálniuk. 

Hirdetés

Az ARM ML processzor egy olyan chip, amit az eszközön belüli gépi tanuláshoz terveztek - az ARM OD processzor pedig kifejezetten az objektumfelismerésre szakosodott. 

A Project Trillium formájában az ARM szeretne mesterséges intelligenciára építő funkciókat adni az ARM chippel működő eszközökhöz, mint például az okostelefonokhoz, okoshangszórókhoz, biztonsági kamerákhoz, robotautókhoz és adatközpontokhoz. 

AI-képes, ARM chipes biztonsági kamerák és IoT kütyük már most is vannak a piacon, de az új hardverek elég érdekesek. 

Az ARM ML például másodpercenként 4,6 billió számítást tud elvégezni, miközben 2 wattnál is kevesebbet fogyaszt. Az ARM OD processzor pedig 60 fps mellett dolgozza fel a full HD-s videókat, amelyben felismeri az egyedi objektumokat, akár 50 x 60-as képpontméretben is. 

Az ARM 2018 közepén teszi elérhetővé az újdonságokat, vagyis a hardver leghamarabb az év végén vagy a jövő év elején debütálhat a piacon. Választék bőven van és lesz, elvégre AI-képes chipet az Apple, a Huawei, a Qualcomm, az Imagination és a Rockchip is kínálnak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.