Hirdetés

Hamarosan saját NFT-ket is készíthetünk a Photoshoppal



|

Új módszerrel küzdene az Adobe a képhamisítás ellen.

Hirdetés

A blokklánc-alapú NFT technológia (non-fungible token - nem helyettesíthető token) valóságos forradalmat indított el a digitális képek kereskedelmében, hiszen a megoldás révén már ezeknek az alkotásoknak is lehet pénzzé tehető,  egyetlen példányban létező "eredeti" változatuk.

A hatalmas üzletnek bizonyuló NFT nagy hibája azonban, hogy tetszőleges képekből bárki csinálhat egyedi tokent, amivel könnyedén átejtheti a hiszékenyebb vásárlókat. Így járt például az a károsult is, aki pár hónapja 336 000 dollárt fizetett egy Banksy NFT-ért, amiről aztán kiderült, hogy nem is az ismert művész munkája volt.

Hirdetés

A hasonló átverések visszaszorítása érdekében az Adobe nemrég egy új rendszert jelentett be, ami nagyban segítheti az alkotások eredetiségének igazolását. A Content Credentials nevű technológiával a felhasználók összeköthetik az Adobe azonosítójukat  és a kriptovalutás pénztárcájukat, melynek alapján az NFT-piacok (pl. OpenSea, Rarible, KnownOrigin, SuperRare) kiállíthatnak számukra egy hitelességi igazolást.

Fotó: The Verge

A decentralizált IPFS fájlrendszerre épülő megoldás tesztelése még ebben a hónapban kezdetét veszi - árulta el az Adobe termékfelelőse, Scott Belsky a The Verge Decoder podcastben. A Content Credentials részeként a Photoshopba bekerül egy "Prepare as NFT" nevű lehetőség is, amivel nem helyettesíthető tokenné alakíthatjuk a képeinket.

Ha viszont nem várnál az Adobe újdonságára, érdemes elolvasni korábbi cikkünket, melyben megmutattuk, hogy miként készíthetsz saját NFT-t.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.