Hirdetés

Hatalmas csalódás lett a Lenovo Z5



|

Korszakalkotónak ígérkezett az új készülék, de gyakorlatilag pont olyan lett, mint a többi középkategóriás iPhone X-klón.

Hirdetés

A Lenovo az elmúlt hetekben folyamatosan adott ki kedvcsinálókat egy olyan okostelefonról, amely az első, valóban keret nélküli eszköznek tűnt. A Lenovo Z5 végre hivatalosan is bemutatkozott, de a média az elmúlt idők legnagyobb csalódásaként könyvelte el. Nem elég, hogy a kijelzőnek "vastag" kerete van alul, a képernyőbe felül még egy szenzorsáv is belóg. Vagyis a Lenovo Z5 pont olyan, mint a többi kedvező árú iPhone X-klón. 

Hirdetés

A Z5 6,2 hüvelykes kijelzője egyébként 1080p-s, és bár alul és felül nem jött össze a bravúr, az oldalsó keretek igazából vékonyabbak, mint az iPhone X-en vagy a Xiaomi Mi 8-on. Maga a szenzorsáv sem olyan nagy. Az eddig 95 százalékosnak ígért kijelzőarány a Lenovo szerint most 90. 

Hátra két 16 megapixeles kamera került, amelyeket mesterséges intelligencia dob fel. Előre egy 8 megapixeles szenzor került. 

Belül sajnos csak egy Qualcomm Snapdragon 636-os chip van, de ezt 6 GB RAM és 64 vagy 128 GB tárhely kíséri. 4 TB-os tárhely nincs, a Lenovo külön mutatott be egy asztali merevlemezt, innen a félreértés. Az Android 8.1-gyel érkező Z5 idővel Android P-re frissül, az akkuja pedig 3300 mAh-s. 

Kínában június 12-től, 200 és 280 dolláros áron kapható a Lenovo Z5. Ha eljut Európába, valószínűleg drágább lesz, de kedvező árral még így is remek vétel lehet. Új korszakot viszont nem indít. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.