Hirdetés

Hekkertámadás érte a magyar Pepcót, hatalmas a kár



|

Közel 6 milliárd forintos kárt okozott a támadás.

Hirdetés

Reuters számolt be nemrég arról, hogy hekkertámadás érte a Pepcót, egészen pontosan a magyarországi részleget - hazánkban 248 üzlete van a cégnek, tehát jelentős piaci szereplőnek tekinthető. Pontos részletek azon túl egyelőre nem ismertek, hogy a diszkonthálózat közleménye szerint jelentős, mintegy 15 millió eurós kár keletkezett a támadás következtében - ez forintra átszámítva 5,89 milliárd forint.

A Pepco ügyfelei számára ugyanakkor megnyugtató hír, hogy a cég kivizsgálta az esetet, és arra jutottak, hogy a hekkerek nem szeretek meg az ügyfelekre, a beszállítókra vagy a személyzetre vonatkozó adatokat, mindössze "csak" pénzt emeltek el tőlük.

Hirdetés

Jelenleg azt sem tudni, hogy az említett 15 millió eurónak véglegesen búcsút kell-e inteni, vagy esetleg részben vagy egészben vissza tudta-e egyszer szerezni azt a Pepco. Jelenleg aktívan közreműködnek a rendőrség nyomozóival és a banki partnerekkel.

Ezen felül a Pepco olyan téren is igyekezett megnyugtatni mindenkit, hogy a támadás ellenére a cég anyagi helyzete stabil, likviditása meghaladja a 400 millió eurót, az idei első negyedévet 1,9 millió eurós bevétellel zárják.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.