Hirdetés

Hiába nőtt a felhasználói tábor, továbbra is veszteséges a Spotify



|

Megérkezett a Spotify második negyedéves pénzügyi jelentése.

Hirdetés

Komoly visszaesést kellett elkönyvelnie a Netflixnek az elmúlt két negyedévben, amin nyilván az sem segít, hogy a streaming óriás egy reklámokkal megtűzdelt előfizetési csomagot is elindít a jövőben, amiben nem is lesz elérhető az összes tartalom. Miközben a Netflixnél kevesebb lett a felhasználó, és így csökkent a bevétel, a Spotifynál egy furcsa anomáliának köszönhetően úgy kevesebb a pénz, hogy közben több millióval nőtt az appot használók tábora.

Miközben a szórakoztatóipart jogosan járja át a félelem, hogy a globálisan érezhető infláció kihatással lesz arra, mennyit költenek a családok ezekre az alkalmazásokra, a Spotify egyelőre hibátlanul veszi az akadályokat.

Hirdetés

Az előző negyedévhez képest a zenehallgatós alkalmazás tábora 11 millió felhasználóval nőtt. A 433 millióból 188 millióan fizetnek a prémium csomagok valamelyikéért, ez 6 millióval több, mint a három hónappal korábban.

A Spotify annak köszönheti a stabilitását, hogy rengeteg pénzt költenek a marketingre, továbbá nagy figyelmet kap az is, hogy a lejárt előfizetéssel rendelkező felhasználókat is visszacsábítsák, vagy másokat áttereljenek a családi csomagba.

Összességében a cég 194 millió eurót vesztett, a jövőben azonban anyagilag is pozitívba fordulhat a mutató, miután nagy növekedést várnak a reklámozóktól származó bevételek és az előfizetők tekintetében is. Ezek mellett nagyobb hangsúlyt akarnak fektetni a jövőben az olcsóbb termékekre, mint a podcastek és hangoskönyvek, így kevesebbet kell majd fizetniük a lemezkiadóknak, bár ennek a zenészek nyilván nem annyira örülnek majd.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.