Hirdetés

Hivatalosan is bemutatkozott a Xiaomi Mi 11



|

Ez az első mobil, melyet a Qualcomm új csúcslapkájával, a Snapdragon 888-cal szereltek fel.

Hirdetés

Arról már régóta pletykáltak, hogy a Xiaomi Mi 11 lehet az első telefon, mely használja a Snapdragon 888 SoC-t, a szóbeszédek pedig most beigazolódtak. A cég most bemutatta, hogy mire számíthatunk az új csúcstelefonjaiktól, és nem csak a lapkák terén történt előrelépés az elődhöz képest. A kínai vállalat általában februárban küldi boltokba felsőkategóriás készülékeit, így itt volt az ideje, hogy a Xiaomi Mi 11-ról is lehulljon a lepel.

A mobil elsőként kapja meg a Snapdragon 888-at, a Qualcomm csúcslapkáját, hála a két cég szoros üzleti együttműködésének. Ezt egy 8 GB-os RAM egészíti ki, melynek hála a készülék 6,4 Gb/s-os sebességre is képes, de a csúcskészülék 12 gigabájt RAM-mal érkezik. A Mi 11 minimum 128 gigabájt beépített tárhellyel vásárolható meg, mely de van 256 GB-os modell is.

Hirdetés

Kamera terén teljes újratervezés történt, melynek egy figyelemreméltó 108 megapixeles modul lett az eredménye. Ezt támogatja meg egy 13 megapixeles ultraszéles-látószögű lencse, valamint egy 5 megapixeles telefotó/makró objektív. No persze szelfik terén sincs ok panaszra, hiszen az előlapi kamera is 20 megapixellel képes felvenni.

A készüléket vezetékesen 55, míg vezeték nélkül 50 watton tölthetjük, de ha minden igaz, akkor  ezt nem kell gyakran (értsd: napjában többször) megtennünk, hiszen egy nagy, 4600 mAh-ás akkumulátorral szerelték fel. Nemrég az is kiderült, hogy a gyártó az Apple mintájára kihagyja a töltőt a csomagból, azonban itt egy kicsit árnyaltabb a kép: kérésre ugyanis a Xiaomi mellékel adaptert a készülékhez, ráadásul ezért extra pénzt sem kell fizetnünk.

A bejelentett árak nagyjából így alakulnak attól függően, hogy milyen felszereltségű verziót szeretnénk:

  • 8/128 GB: CNY 3,999 (~183 ezer forint)
  • 8/256 GB: CNY 4,299 (~192 ezer forint)
  • 12/256 GB: CNY 4,699 (~215 ezer forint)

Persze a hazai boltokba valószínűleg ennél drágábban kerülnek majd a készülékek, de felszereltségüket tekintve még mindig igencsak elmaradnak a konkurenciák áraitól.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.