Hirdetés

Honor Magic6 Pro teszt – precíz iparosmunka sólyomszemekkel



|

Évről évre látványosan fejlődik a Magic-széria, a 6 Pro pedig egy érett és harcra kész csúcsmodell. A cél a Samsung-Apple kettős egyeduralkodásának megingatása.

Hirdetés

Az elmúlt években teljesen elszálltak a prémium okostelefonok árai: kezdetben még egy 100-200 ezer forintos készülék számított luxusnak, ma már 500 ezer forint felett kezdődnek a csúcsmodellek. Ezért a pénzért azonban többet is kapsz. Szuper kijelző, több, sok-sok megapixeles kamera, a legújabb központi chip és a szükségesnél több RAM, valamint tárhely - ezek nem maradhatnak ki egy topmobilból. Ugyanakkor ennyi ma már nem elegendő, ennél is többet kell nyújtani, méghozzá úgy, hogy évről évre kell túlszárnyalni a felhasználók képzeletét, vagyis fejlesztésre nem sok idő marad.

A Honor legújabb csúcsmobilja is pontosan ebben a helyzetben van, sőt, mivel a cég feltett szándéka a Samsung és az Apple mellé (mögé) felzárkózni ebben a szegmensben (is), megkettőzött erővel kell dolgoznia újabb mobiljain. A Honor Magic6 Prón - bár nem tökéletes okostelefon - egyértelműen látszik ez az igyekezet.

Hirdetés

Tapintható prémium

A Magic6 Pro mobilt felemelve máris érezheted, milyen is egy prémium mobil, sőt már első ránézésre is nehéz összetéveszteni egy középkategóriás modellel. A lekerekített sarkú, waterfall-típusú kijelző a teljes előlapot beborítja, de az oldalsó keret nem papírvékonyságú, így a telefont kényelmesen lehet kézben tartani. Az összképet némiképp rontja, hogy a 225 gramm tömegű mobil fejnehéz, vagyis a felső része súlyosabb, sőt vastagabb is, mégpedig a tekintélyes kamerasziget okán. Ez köralakú, elegáns, fém kávával keretezett kiszögellés a hátlapon, ami nagyjából 3 milliméterre emelkedik ki.

Körbeforgatva a mobilt a szokásos repertoárt kapod, nincsenek extra gombok és portok (jack sem), viszont a sztereó hangzásban dedikált felső hangszóró segít, emellett pedig egy extra infra portot is kapsz, hogy szinte bármilyen eszközödet távirányíthasd a klasszikus módon.

A frontot elfoglaló LTPO OLED-kijelző több újdonságot is hoz. A 6,8"-os képátlóhoz tekintélyes, 1280×2800-as felbontás tartozik, megvan a 10-bites színkezelés, a frissítés pedig 1-120 Hz között mozoghat adaptív módon. Természetesen a HDR-megjelenítés támogatott, sőt ilyenkor az amúgy is magas, 1600 nites fényerő akár az 5000 nitet is elérheti. A PWM-fényerőszabályzás 4320 Hz-es, vagyis maximálisan szemkímélő és nem vibrál, amit további szoftveres megoldásokkal is kiegészített a Honor. Van AoD is, vagyis Always on Display, ilyenkor a kijelző 1 Hz-es frissítésre és 2 nites fényerőre is képes lecsökkenteni fogyasztását.

A fizikai kijelzővédelem sem maradt le, de nem a Corning Gorilla megoldásával, hanem a saját fejlesztésű NanoCrystal Shield réteggel találkozhatsz. Azért a maximalizmus jegyében még egy extra fólia is került erre gyárilag, hátha véletlenségből túl nagyot zuhanna a mobil.

Manapság a lapos, vastagabb keret a divat határozott élekkel, ám a Honor Magic6 Pro ezt nem követi, továbbra is mindenhol lekerekített, vékony oldalakkal operál, ám ennek minőségére nem lehet panasz. Az itthon kétféle színben, feketében és zöldben elérhető telefon hátlapja is minden sarkán és élén lekerekített, a teszten járt zöld modell emellett vegán bőr borítást kapott, ami kellemes tapintású, nem vonzza az ujjlenyomatot és tovább növeli a prémium érzetet (a fekete modell üveg hátlapú). Nem is lehet kérdéses, hogy a mobil IP68-as besorolású, vagyis ellenáll víznek és pornak egyaránt.

A készülék belsejébe a legújabb fejlesztések kerültek. Menetrendszerűen a legújabb és legerősebb Snapdragon 8 Gen 3 SoC hajtja a telefont, amihez 12 GB RAM és 512 GB tárhely kapcsolódik - utóbbi fix, nem bővíthető. A hűtést is továbbfejlesztette a Honor, ám az már a korábbi, SD8 Gen 3-as mobiltesztjeinknél is kiderült, hogy az új chip hajlamos extrém módon melegedni és emiatt sokszor lassul is (throttling).

A hálózatos rész abszolút teljes az új csúcsmobil esetében: van Wi-Fi 7, BT 5.3, komplex GPS-támogatás és NFC is. Fizikai SIM-kártyából kettőt helyezhetsz be, de eSIM-et is választhatsz, sőt a dual 5G-t is tudja a mobil.

Európában nagy újdonság a szilícium-karbid (szén) akkumulátor, amit az elődmodell esetében még csupán a kínai felhasználók élvezhettek. Ez a 2. generációs technológia ennél a modellnél 5600 mAh-s kapacitást biztosít, az akkumulátor pedig nem foglal nagyobb helyet, mint a korábbi 5100 mAh-s. További előnyei közé tartozik, hogy több ciklust visel el, extrém alacsony hőmérsékleten is megtartja teljes kapacitását és még gyorsan is tölthető. Ez konkrétan 80 wattos vezetékes, és 66 wattos vezeték nélküli töltési tempót jelent, ami az Apple és Samsung csúcsmodelljeihez viszonyítva is jónak számít. Biztos sokan örülnek annak is, hogy a mobil kábelen és Qi-szabványon is támogatja a visszafelé töltést. A Type-C port nem csupán adatátvitelre és töltésre fogható be, DisplayPort 1.2 szabványt is támogat, vagyis monitort is meghajthatsz vele. A legújabb Magic mobilban a műholdas kapcsolat is ott lapul, ám ezt hazánkban nem tudod kihasználni (egyelőre).

Falcon kamerarendszer

A mai csúcsmobilok egyik legfontosabb része a kamerarendszer, amiben szinte kötelező a vetélytársakat túllicitálni - ezt tette a Honor is. A Magic6 Pro tripla rendszert használ, amelynek fő eleme az 50 MP-es, lézeres autofókusszal és OIS-sel rendelkező kamera. Ez sem egy "szimplán jó" kamera, ugyanis f/1.4-f2.0 között változtatható rekeszértékre képes, így egyaránt jó és éles képekre számíthatsz gyenge fényviszonyok és normál nappali világosság mellett is.

Az ultraszéles látószögű kamera 122 fokos, szintén 50 MP-es szenzorral dolgozik és autofókuszra is képes. Az igazi durranás a periszkópos felépítésű, 180 MP-es szenzorral dolgozó telefotó kamera, ami optikailag stabilizált és tökéletes minőségű, 2,5-szeres zoomra képes. Ezt az in-sensor zoomtechnológiával is kiegészítve a nagyítás 5-szörös, mégpedig minőségromlás nélkül. Ha a digitális, vagyis szoftveres zoomot is beveted, akár 100-szoros nagyításra is képes a telefon.

A szelfirészleg sem szokványos a Honor Magic6 Prón. Itt az egyre divatosabb kapszula-kialakítást kapod, mégpedig azért, mert az 50 MP-es optikai szenzor mellett egy ToF 3D-s szenzor is lapul. Ez a tökéletes, 3D-s arcfelismerésért felel, ami kiegészíti a kijelző alatti ujjlenyomat-olvasót.

Az elmaradhatatlan AI és ami hiányzik

A fenti leírásból jól látszik, hogy a Honor nem csupán a kötelező, 2024-es prémiummodellt kívánta elkészíteni, hanem szinte minden téren javítani, fejleszteni akart. Ez a szoftverre épp úgy igaz, mint a hardverre, az pedig egyértelmű, hogy a Honornak is az AI-t kellett előtérbe tolnia. Azért a szükséges frissítés is megtörtént, így már gyárilag Android 14-gyel érkezik a mobil, amire a Honor a MagicOS 8.0-át ültette. Ez a kezelőfelület sok tekintetben hasonlít elődeire, de azért jó pár újdonságot is tartogat.

Már a főképernyőn találsz egy mappát, amibe kedvenc appjaid ikonjait gyűjti a rendszer, és a fentről lehúzható vezérlőknél is található egy ilyen intelligens gyűjtőmodul. A MagicLM segítségével a Honor saját applikációi is képesek együttműködni, a Galéria leolvassa a szöveginformációt a képekről, a Magic Capsule az appok értesítéseit egészíti hasznos információkkal és funkciókkal, a fényképező app akkor fotóz, amikor fontos mozgást érzékel, a MagicRing pedig a többi Honor eszközöd közti zökkenőmentes kapcsolatot valósítja meg. Sokan hasznosnak fogják találni az AI Privacy Call 3.0 funkciót is, ami a külső zajok szintjéhez igazítja a hangerőt, hogy te tisztán hallhasd a másik oldalt, de a körülötted állók ne tudjanak belefülelni a hívásodba.

Az igazi újdonság mesterséges intelligencia terén majd a Magic Portal lesz, ám ezt egyelőre nem volt lehetőségünk tesztelni, ugyanis csak márciusban várható egy rendszerfrissítés formájában.

Iparosmunka '24

A Honor Magic6 Prót a leginkább tisztességes iparosmunkaként lehet jellemezni - nem akarja megreformálni a kategóriát, nincsenek rajta rejtett zsanérok és kapcsolók, azt kínálja, amit egy prémium telefontól elvársz, azt viszont a Honor mérnökök képességeihez mérten a legjobb minőségben. A kissé súlyos mobil ugyan fejnehéz és a kamerasziget is kitüremkedik a hátlapból, de ez nem öncélú, mögötte meggyőzően erős fotós rendszer bújik meg. Azt ugyan nem merjük kijelenteni, hogy DSLR-szintű képeket kapsz, de például a gyenge fényviszonyok melletti fotós képességek lenyűgözőek, olyan részleteket "lát meg" a kamera, amiket te szabad szemmel nem, a képek élessége is csodálatos, a 2,5-szeres zoom pedig páratlanul jó. Az ultraszéles látószögű kamera talán a legkevésbé kiemelkedő, itt a színek sem mindig maradnak a helyükön, de az élességgel nem akadt gondunk normál fényviszonyok mellett. A szelfikamera a konkurenciához mérten is sokkal részletgazdagabb képeket lő, a 3D-s szenzor pedig gyors és hajszálpontos arcfelismerésre képes, sőt beállíthatod, hogy például csak szemkontaktust követően oldja fel a telefont. Hogy mennyire hajszálpontos a szemkövetés, arról egy érdekes videót is készített a Honor, érdemes megnézni.

Sebesség tekintetében sincs szégyenkezni valója a Honor Magic6 Prónak, a Snapdragon 8 Gen 3 logikus és jó döntés volt és a hűtési rendszer hatékonyságát is sikerült jelentősen javítani a Magic5 Próhoz képest. A szintetikus méréseken remekelt a mobil, de egyben azt is el kell ismernünk, hogy határozottan érezhető volt a melegedés. Szerencsére ez valós használat során a telefon sebességén nem volt észrevehető, beröccenés, leakadás egyszer sem történt és a kezelőfelület sem fagyott le soha. Ugyanakkor a szintetikus mérések során többszöri futtatásra már csökkent valamelyest a számítási teljesítmény.

A kijelző ismét nagyszerű lett, a változó frissítés, a szemkímélő üzemmódok, az óriási fényerő is hasznos, a védelem pedig meggyőző - igaz, nem dobáltuk a tesztkészüléket. A lekerekítési lázból nem akar felocsúdni a Honor, ez némileg szembe megy a jelenlegi divattal, viszont a kapszula formájú szelfinyílásnak nem tudott ellenállni. Itt kifejezetten jól néz ki, hogy az animáció is támogatja ezt az ovális kivágást (vajon hol láthatták ezt a megoldást a fejlesztők?), a zenelejátszás, a hívások és jó néhány app apró animációja jól mutat. A fényerőszabályzás természetesen a környezeti fényekhez mérten automatikus, viszont a teszt során úgy tapasztaltuk, hogy meglehetősen agresszív, és többször is túlzottan alacsonyra állította a fényerőt, így manuálisan kellett azt korrigálnunk.

A gyorstöltés nagyszerű, még vezeték nélküli módban sem kényszerülsz hosszú várakozásra, viszont a csodaakkumulátorral is csak átlagos, vagy talán az átlagosnál egy kicsit jobb üzemidőt mértünk (822 perc átlagos terhelés és fél fényerő mellett).

Ergonómiáját tekintve a Honor Magic6 Pro kissé fejnehéz és a tekintélyes kamerasziget sem biztos, hogy mindenki tetszését elnyeri. Ugyanakkor kézben tartva egyértelmű a prémium hatás, a bőr hátlap kellemes és jól is mutat, a hajszálvékonynál vastagabb keretet pedig stabilan lehet fogni akár egy kézben is. Az óriási kamerasziget hátránya, hogy az NFC chipet egészen alulra, nagyjából a hátlap közepére kellett helyezni, így például fizetésnél fogást kell váltani a telefonon, hogy elég közel tudd érinteni a mobilt a terminálhoz.

Már említettük, hogy a kereten két hangszórónak is van kivágás, és ez a hangzásban is megmutatkozik: mobil létére erőteljes, kellemesen nagy hangereje van a Magic6 Prónak, sőt torzításról sem tudunk beszámolni, nem akadt vele gondunk sem videolejátszás, sem telefonhívás során. Az Android 14 OS-verzió kötelező volt egy februárban megjelenő mobiltól, a MagicOS 8.0-ára pedig számítottunk. Jó néhány finomhangolást tetten értünk (például a főképernyőn bárhol lefelé pöccintve előhívható az értesítési menü a Honor keresője helyett). Ugyanakkor az AI-hatástól nem estünk hanyatt - mégpedig azért nem, mert az igazi varázslat majd csak egy későbbi szoftverfrissítéssel érkezik.

Az elmúlt években - tőlünk is - számos kritikát kapott a Honor a szoftveres támogatást illetően. Szerencsére ezen a téren határozott javulást tapasztalhatunk: a Magic6 Pro már eleve Android 14-gyel és januári biztonsági csomaggal érkezett, a gyártó pedig további 4 OS-frissítést és 5 évnyi biztonsági javítást garantál a mobilhoz, ami egészen jó ajánlat.

Mint minden elektronikai eszköz esetén, úgy itt is kritikusan fontos, hogy árazásával hova tud betagozódni a piacon. A Honor Magic6 Pro 549 990 forintba kerül, vagyis abszolút a csúcsligában játszik ahol a legnagyobbakkal kell megmérkőznie. Ilyen a Samsung Galaxy S24+ 480 ezer forintért, vagy 600 ezer forintért a Galaxy S24 Ultra - utóbbi drágább, cserébe több az AI-szolgáltatás, hosszabb a szoftveres támogatás és kapsz S Pent is, viszont a kijelzők és kamerás képességek nagyjából azonosak, üzemidőben és töltésben pedig jobb a Honor. Meg kell említenünk az Apple iPhone 15 Pro Maxot is, ami 530 ezer forintért beszerezhető, viszont egy más világ, ezért aki a két telefon között vacillál, annak érdemes személyesen is kézbe fognia és kipróbálnia mindkettőt. Végül a Honor Magic5 Próra is ki kell térnünk, amit jelenleg 322 ezer forintért lehet beszerezni. Ez a tavalyi modell, szintén prémium extrákkal, hasonló dizájnnal, de szerényebb kamerarendszerrel és gyengébb szoftveres támogatással.

Kameratelefonként a Magic6 Pro nagyszerű választás, az egyedi akkumulátor-technológia és a praktikus gyorstöltés miatt pedig PCW Technológia díjat is érdemel - nagy kár, hogy töltő és tok nincsenek a dobozában.

Hogy könnyebben billenjen a mérleg nyelve a Honor Magic6 Pro irányába, a gyártó előrendelési akciót tart február 26. és március 17. között. Ha szaküzletben vásárolod meg a telefont, 80 ezer forint azonnali árengedményt kapsz és 469 990 forintot kell fizetned. Március 18-ától a Yettel és a Vodafone kínálatában is megjelenik a Magic6 Pro, ha pedig szaküzletben, vagy a Yettelnél vásárolod meg március 31-éig, ajándékba kapsz egy Honor Pad 8 tabletet is.

Honor Magic6 Pro

Ár: 549 990 Ft
A Honor Magic6 Pro az a bizonyos tisztességes iparosmunka – nem akarja megváltani a világot, nincsenek rajta rejtett zsanérok és kapcsolók, azt kínálja, amit egy prémium telefontól elvársz.
  • Snapdragon 8 Gen 3 5G SoC
  • 6,8", 1280×2800, LTPO OLED, 1-120 Hz, 1600/5000 nit
  • 12/512 GB RAM/tárhely
  • 50+180+50/50+ToF MP hát-/előlapi kamerák
  • Wi-Fi 7, BT5.3, NFC, 5G
  • Android 14, MagicOS 8.0
  • 162,5×75,8×8,9 mm, 225 g
  • 5600 mAh akkumulátor, 88 W gyorstöltés, 66 W Qi-töltés
  • IP68
  • 1 633 645 pont AnTuTu
  • 1654/5786 pont GeekBench 5
  • 1382/5304 pont GeekBench 6
  • 18 110 pont PCMark8 W3.0
  • 5071/8487 pont 3DMark Wild Life Extreme/Solar Bay
  • 822 perc üzemidő (PCM)
PRO
  • prémium anyaghasználat és dizájn
  • IP68 és kiváló kijelzővédelem
  • szemkímélő kijelző, erőteljes sztereó hangzás
  • gyors
  • prémium Falcon kamerarendszer
  • kiváló akkumulátor, gyorstöltés
Kontra
  • "fej"-nehéz
  • az AI-funkciók jelentős része egy későbbi frissítéssel érkezik
  • az ultraszéles kamera képei nem kiemelkedők
  • folyamatos terhelés mellett melegszik a hátlap
  • a dobozban nincsen töltő és tok
                        Array
(
    [gameinfo_id] => 8726
    [topic] => 1
    [group] => 19
    [gameinfo_name] => Honor Magic6 Pro
    [gameinfo_name_alias] => 
    [gameinfo_platform] => 
    [gameinfo_gamestyle] => 
    [publisher_id] => 0
    [developer_id] => 0
    [manufacturer_id] => 369
    [gameinfo_game_released] => 0
    [gallery_id] => 0
    [gameinfo_description] => 
    [gameinfo_date] => 2024-02-23 13:49:44
    [gameinfo_webpage] => https://hihonor.com
    [gameinfo_tags] => honor, magic6 pro, mobil, okostelefon, android, teszt
    [gameinfo_url] => honor-magic6-pro
    [gameinfo_pro] => prémium anyaghasználat és dizájn
IP68 és kiváló kijelzővédelem
szemkímélő kijelző, erőteljes sztereó hangzás
gyors
prémium Falcon kamerarendszer
kiváló akkumulátor, gyorstöltés
    [gameinfo_kontra] => "fej"-nehéz
az AI-funkciók jelentős része egy későbbi frissítéssel érkezik
az ultraszéles kamera képei nem kiemelkedők
folyamatos terhelés mellett melegszik a hátlap
a dobozban nincsen töltő és tok
    [gameinfo_data] => Snapdragon 8 Gen 3 5G SoC
6,8", 1280×2800, LTPO OLED, 1-120 Hz, 1600/5000 nit
12/512 GB RAM/tárhely
50+180+50/50+ToF MP hát-/előlapi kamerák
Wi-Fi 7, BT5.3, NFC, 5G
Android 14, MagicOS 8.0
162,5×75,8×8,9 mm, 225 g
5600 mAh akkumulátor, 88 W gyorstöltés, 66 W Qi-töltés
IP68
1 633 645 pont AnTuTu
1654/5786 pont GeekBench 5
1382/5304 pont GeekBench 6
18 110 pont PCMark8 W3.0
5071/8487 pont 3DMark Wild Life Extreme/Solar Bay
822 perc üzemidő (PCM)
    [gameinfo_gs_rating] => 0
    [gameinfo_pcw_rating_performance] => 9
    [gameinfo_pcw_rating_service] => 9
    [gameinfo_pcw_rating_pricevalue] => 8
    [gameinfo_pcw_rating_display] => 10
    [gameinfo_pcw_rating_materialquality] => 9
    [gameinfo_pcw_rating_extrafunctions] => 9
    [gameinfo_pcw_rating_software] => 8
    [gameinfo_pcw_rating_battery] => 10
    [gameinfo_pcw_rating_look] => 8
    [gameinfo_pcw_awards] => Array
        (
            [0] => 3
            [1] => 12
        )

    [gameinfo_price] => 549 990
    [gameinfo_forum_url] => 
    [gameinfo_embed] => 
    [gameinfo_quote] => A Honor Magic6 Pro az a bizonyos tisztességes iparosmunka – nem akarja megváltani a világot, nincsenek rajta rejtett zsanérok és kapcsolók, azt kínálja, amit egy prémium telefontól elvársz.
    [gameinfo_format] => 
    [gameinfo_pegi] => 
    [gameinfo_pegi_descriptor] => 
    [gameinfo_multiplayer_online] => 
    [gameinfo_multiplayer_offline] => 
    [gameinfo_numofplayers] => 
    [gameinfo_pack] => 
    [gameinfo_language] => 
    [gameinfo_subscription] => 0
    [gameinfo_important] => 0
    [gameinfo_release_date] => 0000-00-00
    [gameinfo_collectors_edition] => 0
    [gameinfo_need_internet] => 0
    [gameinfo_cover] => 
    [gameinfo_screenshot1] => 
    [gameinfo_screenshot2] => 
    [gameinfo_screenshot3] => 
    [gameinfo_screenshot4] => 
    [manufacturer] => Array
        (
            [manufacturer_id] => 369
            [manufacturer_name] => Honor
            [manufacturer_url] => 
            [manufacturer_link] => https://www.hihonor.com/hu/
            [link] => /gyarto/
        )

    [link] => /termekinfo/honor-magic6-pro-8726.html
    [gameinfo_pro_list] => Array
        (
            [0] => prémium anyaghasználat és dizájn
            [1] => IP68 és kiváló kijelzővédelem
            [2] => szemkímélő kijelző, erőteljes sztereó hangzás
            [3] => gyors
            [4] => prémium Falcon kamerarendszer
            [5] => kiváló akkumulátor, gyorstöltés
        )

    [gameinfo_kontra_list] => Array
        (
            [0] => "fej"-nehéz
            [1] => az AI-funkciók jelentős része egy későbbi frissítéssel érkezik
            [2] => az ultraszéles kamera képei nem kiemelkedők
            [3] => folyamatos terhelés mellett melegszik a hátlap
            [4] => a dobozban nincsen töltő és tok
        )

    [gameinfo_pcw_rating] => 8.9
)
1
                        
  • Teljesítmény:

    9

  • Ár/Érték:

    8

  • Anyagminőség:

    9

  • Extra funkciók:

    9

  • Kijelző:

    10

  • Szoftver:

    8

  • Akkumulátor:

    10

  • Kinézet:

    8

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.