Hirdetés

Hoppon maradtak a PlayStation 5 konzolokat felvásárló spekulánsok



|

Tetszettek volna hagyni a többieknek is, most nem lenne gond.

Hirdetés

A PlayStation 5 konzolok iránt akkora volt a kereslet, hogy az még a Sony várakozásait is felülmúlta. Lett is belőle botrány, hogy a 2020 novemberében megjelent gépből a megjelenésekor nem áll rendelkezésre elegendő készlet. Emiatt sok reménybeli vásárló szomorúan volt kénytelen tudomásul venni, hogy a 2020-as karácsonyfa alá nem kerülhetett be a PS5, de még a következő év folyamán is gyakran lehetett hallani készlethiányról és arról, hogy egyesek mindenféle ügyeskedéssel komoly mennyiséget vásároltak fel, hogy aztán busás haszonnal értékesítsék tovább a konzolokat a másodlagos piacokon.

Ebből kifolyólag elégedett kárörömmel lehet nyugtázni a hírt, hogy a Sony végre megoldotta a készlethiányt, így a PlayStation-spekulánsok közül sokan hoppon maradtak, mert már nem tudnak emelt áron túladni a hörcsög módjára bespájzolt darabokon.

Hirdetés

Ez egyébként azt eredményezte, hogy aki szemfüles, most kifejezetten jól járhat. Egy redditező figyelt fel rá, hogy egyes fórumokon már akár 400 dollárért (bő 138 ezer forint) hozzá lehet jutni bontatlan PlayStation 5-höz. Összehasonlításként, cikkünk írásának pillanatában Magyarországon a legolcsóbb ajánlat 213 ezer, a legdrágább 401 500 forint volt. Bár ez jól hangzik, mi mindenkit óvatosságra intenénk, az első szériás PS5-ök ugyanis még jóval hajlamosabbak voltak a meghibásodásra, illetve a kontrollerek már a dobozból kivéve dritfeltek, azaz valamelyik irányba húztak a beragadó mikrokapcsolók miatt.

Akadt olyan spekuláns is, aki szintén kedvező áron hirdette a konzolját, ám amikor megkeresték, közölte, hogy az internetre kiírt árat csak figyelemfelkeltésnek szánja, egyébként 500 dollárt kér a PS5-ért. Így, bár a boltokban többe kerül, de mégis érdemes lehet a megbízható forrásokat választani, már csak a garancia miatt is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.