Hirdetés

Így használhatják az iPhone-osok is az Android egyik hasznos funkcióját



|

A Google kijelölős keresésének beállítását egyszerűen meg lehet oldani az Apple eszközein is.

Hirdetés

Több mobilgyártó is felvértezte már a készülékeit a mesterséges intelligencián alapuló segédfunkciókkal, például a Samsung és a Google termékei esetében is tapasztalhattak ilyeneket a vásárlók. Az Apple eleddig kimaradt ebből a trendből, de az elmúlt napokban több jelentés is érkezett arról, hogy a cupertinóiak is beszállnak az új őrületbe: például azzal, hogy a Hangjegyzetek és a Jegyzetek alkalmazások feltuningolásával élőben láthatnák leírva az elhangzó szövegeket. 

De még ennél is tovább mehet az Apple, mivel a legutóbbi beszámoló szerint az iPhone szerves részévé válhat a ChatGPT. Bár úgy hírlik, hogy az AI-trükkök várhatóan csak az ősszel megjelenő iOS 18-ban fognak felbukkanni, van olyan funkció, amelyet már elő lehet hozni az almás készülékekben.

Hirdetés

A TechCrunch hívta fel rá a figyelmet, hogy a Samsung Galaxy S24-szériával debütált bekarikázós keresés, azaz a Circle to Search előhozható iPhone-okon is, méghozzá kétfajta módon. Először is mindegyikhez telepíteni kell a Google alkalmazást az App Store-ból, és vagy a Koppintás hátul műveletet használhatjuk, vagy iPhone 15 Pro esetében ezt a parancsot kell hozzárendelni a Művelet gombhoz, így készül egy képernyőkép, és azon jelölhetünk ki egy elemet, majd kereshetünk rá.

A 9to5Google pedig talált egy alternatív megoldást is, amellyel minden olyan iPhone-tulaj élhet, akinek a készüléke a 6S-nél újabb modell. Röviden arról van szó, hogy az imént linkelt Google alkalmazás és parancs telepítésével a Beállítások menüpontban, a Kisegítő lehetőségeken belül, az Érintés, majd a Koppintás opcióval megadhatjuk, hogy duplán vagy triplán koppintunk, valamint a "Search your screenshot" lehetőséget is, így az iPhone hátuljára kétszer koppintva indulhat is a keresés az aktuális képernyőképen a Google Lensnek köszönhetően. 

Egyébként számítógépekre is megérkezhet ez a keresési funkció, a PC-s Chrome kísérleti verziójában fedezték fel, hogy megváltozott a Lens kezelőfelülete. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.