Hirdetés

Ilyen lesz a Galaxy S10 ultrahangos ujjlenyomat-olvasója



|

Újabb részletek derültek ki a Samsung mindent felülmúló ujjlenyomat-olvasójáról, illetve az új kijelzőtechnológiáról is hallani.

Hirdetés

Egyre több dolog körvonalazódik a Samsung Galaxy S10-es szériájával kapcsolatban. Azt már többször hallottuk, hogy a Galaxy S10 is a képernyőbe építi az ujjlenyomat-olvasót, illetve azt is lehetett már tudni, hogy ez felülmúlja majd a piacon lévő megoldásokat, azt a szenzort is, ami a Huawei Mate 20 Pro és a OnePlus 6T készülékekben van. Ennek az oka az, hogy míg az eddigi megoldások optikai szenzort használnak, addig a Samsung ultrahangos szenzort vezet be. 

Hirdetés

A megbízhatónak tartott Ice Universe forrásai szerint a Galaxy S10 és a Galaxy S10+ új ujjlenyomat-olvasója sokkal gyorsabb az optikai szenzoroknál, illetve a kijelző 30 százalékán képes felismerni az ujjlenyomatokat, vagyis nem muszáj mindig ugyanazt a helyet megérinteni. Az optikai szenzorokat pedig éppen azért kritizálják, mert lassúak: a hátlapi szenzorok és az arcfelismerők messze leverik ezeket. 

A Samsung állítólag exkluzív módon dobhatja piacra az ultrahangos ujjlenyomat-olvasót, illetve egy új kijelzőtechnológiával is elsőként jelentkezik a piacon. Ez utóbbi részleteit egyelőre nem ismerni, ugyanakkor a korábbi információmorzsák alapján arról van szó, hogy az előlapi kamera a képernyő mögé kerül. A gyakorlatban valódi keret nélküli képernyőt kaphatunk, amelybe nem lóg szenzorsáv, csak egy apró fekete pötty. 

Ezzel párhuzamosan az íriszszkenner egyébként feleslegessé válik, és állítólag már nem is lesz benne a Galaxy S10-es széria modelljeiben. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.