Hirdetés

Itt a mobilgyártók aktuális rangsora, az Apple elvesztette a második helyet



|

A pár éve még komoly gondokkal küzdő Xiaomi szenzációs növekedést produkált.

Hirdetés

Néhány éve a Huawei még a Samsungot ostromolta a világ legnagyobb okostelefon-gyártójának címéért, ám a Trump-kormány által bevezetett szankciók alaposan megtépázták a kínai óriás eladásait, amely azóta is keresi az útját a Google szolgáltatásai nélkül.

A hirtelen támadt piaci űrt pedig egy honfitárs, a 2011-ben alapított Xiaomi töltötte be, a Canalys elemzőcég legújabb adatai szerint ugyanis az idei második negyedévben már ők adták el a legtöbb készüléket a Samsung után, lenyomva ezzel az Apple-t is.

Hirdetés

Az erősorrend alapján a dél-koreaiak most a piac 19% százalékát birtokolják, a Xiaomi szorosan mögöttük nyomul 17 százalékkal, míg az Apple 14 százalékot tudhat magáénak. A Top 5-ös lista utolsó két helyezettje a szintén kínai Oppo és Vivo, egyaránt 10-10 százalékkal.

Azonban még ezeknél a számoknál is beszédesebbek a növekedési adatok: míg az éllovas Samsung éves szinten 15 százalékos gyarapodást könyvelhetett el, a Xiaomi esetében 83 százalékot mért a Canalys, ami pont 83-szor több, mint az immáron harmadik helyezett Apple 1 százalékos növekedése.

Forrás: Canalys

Az elemzőcég szerint a Xiaomi expanzióját még mindig a feltörekvő piacok hajtják, ahol elképesztő növekedéssel tarolt a márka, Latin-Amerikában 300 százalékkal, Afrikában pedig 150 százalékkal több eladást nyélbe ütve. De nem lebecsülendő a vállalat nyugat-európai sikere sem, itt ugyanis éves szinten 50 százalékkal nőttek az eladásai.

Különösen érdekes a Xiaomi diadala, ha figyelembe vesszük, hogy nem is olyan rég még komoly gondokkal küzdött a cég. Az első néhány évben kizárólag webes értékesítéssel szárnyaló vállalatot 2016-ra beérték az ügyfeleket üzlethelyiségekkel is váró hazai vetélytársai, ami a kezdeti növekedés megtorpanását hozta. A kiutat végül egy komoly átszervezés jelentette, melynek során a Xiaomi világszerte boltok ezreit nyitotta meg, és a termékkört is több száz kütyüre növelte, saját ökoszisztémát építve.

Ami pedig a jövőt illeti, a határ a csillagos ég, a vállalat ugyanis nemrég 1,2 millárd dollárnyi tőkét vont be, amit a nemzetközi expanziójára fordíthat, immáron az elektromos autók piacával is szemezgetve.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.